Με την εγκατάσταση του πρώτου κάδου για την ανακύκλωση τηγανέλαιων στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας άρχισε και επίσημα πλέον η υλοποίηση του προγράμματος.

Την πρώτη φιάλη με βρώσιμο λάδι προς ανακύκλωση τοποθέτησε στον κάδο συμβολικά ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

«Προσδοκούμε να υπάρξει ένα σημαντικό ανταποδοτικό όφελος που θα διατεθεί για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας. Μέσω της εφαρμογής του συγκεκριμένου και παρόμοιων προγραμμάτων και δράσεων μπορούμε να καταστήσουμε την Πέλλα συνώνυμο της υπεύθυνης περιβαλλοντικής διαχείρισης και οικολογικό τουριστικό προορισμό», δήλωσε αμέσως μετά ο αντιπεριφερειάρχης.

Η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης τηγανέλαιων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Η «διαλογή στην πηγή», ο διαχωρισμός δηλαδή των ανακυκλώσιμων υλικών που εμπεριέχονται στα αστικά απορρίμματα από τους πολίτες στην οικία τους και η κατάλληλη διάθεσή τους στους χρωματιστούς κάδους ανακύκλωσης, αποτελεί τον πιο οικονομικό και ταυτόχρονα περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων.

Στο πρόγραμμα μετέχει η Ionian Recycling έχοντας την ευθύνη εγκατάστασης των κάδων και περιβαλλοντικά υπεύθυνης συλλογής και μεταφοράς των τηγανέλαιων.

Πηγή: aftodioikisi.gr