Νοτιοκορεάτικο ενδιαφέρον προσελκύουν τα κρητικά προϊόντα όπως διαφάνηκε χθες κατά την επίσκεψη του εμπορικού ακολούθου της Πρεσβείας της Νότιας Κορέας, Κανκ Τουν Γιούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου κάνοντας εκτενή παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρουσιάζει η αγορά της ασιατικής χώρας.

Ο κ. Γιούν επισήμανε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των Κορεατών για ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά και μέλι και παρότρυνε τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε διεθνείς εκθέσεις στη Σεούλ προκειμένου να παρουσιάσουν τα πλεονεκτήματα των Κρητικών προϊόντων.

Στη συνάντηση το παρών έδωσαν επιχειρηματίες από όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους της Νοτιοκορεατικής Πρεσβείας για επιμέρους θέματα, όπως τα δίκτυα διανομής, τους δασμούς και τις προδιαγραφές που θέτει η χώρα για καθένα από τα εισαγόμενα προϊόντα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά και πρόσθεσε :

«Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε σήμερα θα συνεχιστεί και με άλλες χώρες ώστε να εδραιωθούν σχέσεις που θα μας επιτρέψουν να προωθήσουμε τα κρητικά προϊόντα σε νέες αγορές».