Τον πατέρα του θα αποχαιρετίσει σήμερα ο διάσημος σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή δύο μόλις μέρες αφότου ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ, δέκα από τις οποίες συγκέντρωσε το φιλμ «The Favourite».

Η κηδεία του Αντώνη Λάνθιμου θα γίνει στις 13:30 στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

«Τραγικό… Ο γιος ετοιμάζεται να σαρώσει τα Οσκαρ και ο Αντώνης Λάνθιμος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα. Καλό ταξίδι Γοργόνα…», έγραψε στο Facebook την περασμένη Παρασκευή ο γνωστός μπασκετικός δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λάνθιμος

Γεννήθηκε το 1944 και αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93 μ.). Ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεών του. Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ήταν από τα βασικά στελέχη στην ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ είχε ασχοληθεί και με το βόλεϊ -επίσης- στην αθηναϊκή ομάδα.

Επί των ημερών του Λάνθιμου η ιστορική ομάδα κατετάγη στην πρώτη τριάδα της Α` εθνικής κατηγορίας. Αποχώρησε από την αγωνιστική δράση το 1977.

Φόρεσε εννιά φορές το εθνόσημο, με παρουσία στη Βαλκανιάδα του 1964, αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. Μάλιστα, ο γιος του ακολούθησε για λίγο αυτό το… μονοπάτι, αλλά τελικά τον κέρδισε ο κινηματογράφος.