Έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, με αναφορά γιατρών του ιδρύματος στον εισαγγελέα Νάξου, όπου τονίζεται «επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης».

«Τώρα δεν γίνονται μόνο αεροδιακομιδές ασθενών, αλλά και γιατρών λόγω υπερκόπωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα με αυτήν, «πέντε γιατροί- η γυναικολόγος, ο νευρολόγος, η οδοντίατρος, ο αναισθησιολόγος, ο ακτινολόγος- λόγω υπερκόπωσης με έκτακτα προβλήματα υγείας διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της χώρας».

Η Ομοσπονδία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνει λόγο για υποστελέχωση του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 «να λειτουργεί με 35 γιατρούς και σήμερα είναι μόνο 25».

Προσθέτει ότι υπάρχει «μία γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί. Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει νεφρολόγος γιατρός για να λειτουργήσει. Επίσης, δεν υπάρχει οφθαλμίατρος και ψυχίατρος».

«Στον χειρουργικό τομέα υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός γιατρός», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία προσθέτει ότι «οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες, αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις». Ακόμη «η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα Αιμοδοσίας».

Τέλος, αναφέρεται πως «στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας αναισθησιολόγος, κανένας χειρουργός, κανένας νεφρολόγος». «Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση».