Στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε κινητοποίηση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό τους σύνθημα το «Όχι στη διάλυση των ΕΛΤΑ», οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν από το Θέατρο Άλφα, επί της Πατησίων, και στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), με τη σημερινή απεργία οι ταχυδρομικοί επιθυμούν να εκφράσουν «την πλήρη αντίθεσή τους στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΕΛΤΑ και τις χιλιάδες απολύσεις προσωπικού».

Όπως σημειώνουν, οι εργαζόμενοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- «ανάπτυξη και όχι συρρίκνωση του ΕΛΤΑ, που θα βασίζεται σε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό σχέδιο, άμεση απόσυρση όλων των αντιαναπτυξιακών προτάσεων της PWC, όπως αυτές κατατέθηκαν στο ΔΣ των ΕΛΤΑ της 11/01/2019, άμεση ενσωμάτωση των “Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ” με τη μητρική εταιρεία καθώς και καταβολή όλων των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ΕΛΤΑ».

Δείτε φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος