Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Με βάση τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προβλέπεται η αποχώρηση 114 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από το σύνολο των 1900 εργαζομένων σε αυτήν.

Από την άλλη πλευρά, προβλέπεται η αποχώρηση 54 από τους 2.500 υπαλλήλους της αιρετής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως αποφάσισαν το μεσημέρι, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν στο κτίριο της περιφέρειας, αύριο το πρωί θα μεταβούν στη Διεύθυνση Διοικητικού προκειμένου να εμποδίσουν την έκδοση των καταστάσεων των προς αποχώρηση εργαζομένων. Στη συνέχεια θα μεταβούν στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της Διεθνούς Έκθεσης όπου θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, που θα βρίσκεται εκεί για την ελληνογερμανική συνέλευση, παρουσία του εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ. Σε κάθε περίπτωση, θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αργότερα ενώ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη παραμένουν οι δήμοι Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά μετά από αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, μέσω των οποίων υπογραμμίζουν πως με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να προχωρήσει. Εξάλλου, εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και σε διευθύνσεις προσωπικού των υπολοίπων δήμων προκειμένου να μην αποσταλούν λίστες εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αποφάσεις για να μην σταλούν λίστες έλαβαν τα δημοτικά συμβούλια Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη ενώ σήμερα θα συνεδριάσουν τα συμβούλια των δήμων Νεάπολης – Συκεών, Θέρμης και Χαλκηδόνας.