Υπερασπίστηκε η Αγνή Δουβίτσα τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής του δήμου Βισαλτίας Σερρών, με τη δήμαρχο να τονίζει στον «ΘΕΜΑ 104,6 fm» πως ο δήμος αντιμετωπίζει ανά καιρούς μεγάλα προβλήματα, εκφράζοντας το παράπονο ότι ο Τύπος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τις ανάγκες του δήμου, παρά μόνο τώρα, που κυκλοφόρησε ένα κακό κουτσομπολιό.

Όλα ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι άλλαξαν πολιούχο για να… μη χάσουν οι μαθητές την αργία.

«Μιλάμε για ένα “γαϊτανάκι” ψέματος. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου και οι δημοσιογράφοι θέλουν να κάνουν μόνο κουτσομπολιό. Δεν ξύπνησα μια ημέρα και είπα, ας φτιάξω μια αργία. Δεν είναι ενημέρωση αυτή.

Δεν πούλησα εγώ την Μακεδονία, λύστε το πρόβλημα και αφήστε εμάς ήσυχους. Όταν είχαμε τεράστια προβλήματα με τις πλημμύρες δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί μας. Ο αγροτικός Δήμος είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε, επισημαίνοντας στον «ΘΕΜΑ 104,6 fm» και στην εκπομπή «Ψιθυριστές» του Βασίλη Γούλα και της Ελένης Γκρίγκοβιτς, τα εξής:

«Η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και 100 χρόνια. Πρόκειται για δύο πόλεις, την Νιγρίτα και την Σύρπα που έχουν διαφορετικό πολιούχο. Η μία έχει τον Άγιο Γεώργιο και η άλλη τον Άγιο Αθανάσιο. Έχει αποφασιστεί ότι όταν θα συμπίπτει αυτό μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα τότε θα γιορτάζεται ο Άγιος Αθανάσιος.Για να εκκλησιαστούν τα παιδιά».