Βελτίωση του καιρού αναμένεται σιγά σιγά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αφού από σήμερα το βράδυ θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

«Ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο μαλακός. Στην ουσία εισβάλλουν νοτιάδες που έχουν φτάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και αύριο θέλει προσοχή.

Στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές που σημειωνόταν χιονόπτωση, θα δώσει τη θέση της σε ένα ψιλόβροχο, χιονόνερο αρχικά το οποίο στο τέλος θα σταματήσει» ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Αύριο θα μιλάμε για χιονοπτώσεις μόνο στα ορεινά τμήματα πάνω από 1.200 με 1.600 μέτρα και μόνο στη δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και την Καστοριά θα συνεχίσει να χιονίζει, ενώ θα υπάρχει μια ανάπαυλα στην ουσία.

Πολύ νερό στη δυτική Ελλάδα όμως, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες και κεντρική, δυτική και νότια Κρήτη.

Επιπλέον εξαιτίας του απότομου λιωσίματος του χιονιού στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη, καλό θα είναι να υπάρχει προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς θα ανέβει η στάθμη του νερού, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Θέλει προσοχή το επόμενο 24ωρο.

Το Σάββατο όμως θα έχουμε ξανά επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου με βροχές και χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα» κατέληξε ο γνωστός παρουσιαστής.

Δείτε το βίντεο:

Ο καιρός την Πέμπτη σε Μακεδονία και Θράκη

Στο μεταξύ, χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχές στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται για αύριο στη Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ενημερώνει για το νέο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, το νέο δελτίο ισχύει από σήμερα Τετάρτη έως και την Πέμπτη και προβλέπει για σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές. Στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν βροχές και από τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη, στη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι ενώ στις στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έναν έως 5 βαθμούς Κελσίου.