Στα λευκά ξύπνησε σήμερα το πρωί η Κόνιτσα. Το χιόνι ξεκίνησε δειλά δειλά από τα ξημερώματα και μέχρι το πρωί έπεφτε απαλά χαρίζοντας ένα άσπρο τοπίο. Η χιονόπτωση είναι έντονη μέχρι αυτήν την ώρα με το θερμόμετρο να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Newsbeast.gr, αποστολή στην Κόνιτσα

Σπίτια, αυτοκίνητα και μηχανάκια έχουν σχεδόν θαφτεί στο χιόνι. Στο κέντρο της πόλης το χιόνι φτάνει τους 10 με 15 πόντους, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ δεν μπορούν να φτάσουν στο κέντρο.

Με τα σχολεία κλειστά και τα τζάκια και τις ξυλόσομπες να καίνε στο φουλ, οι ντόπιοι αλλά και οι λιγοστοί επισκέπτες ξύπνησαν σε ένα παγωμένο και απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο. Ωστόσο, για όσους ζουν στην Άνω Κόνιτσα, τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς τα χιονισμένα καλντερίμια γίνονται δύσβατα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Κι αν νομίζετε ότι αυτό το χειμωνιάτικο και κάτασπρο σκηνικό είναι κάτι το συνηθισμένο για τους κατοίκους, κάνετε λάθος. Όπως μας είπαν, η τελευταία φορά που είδαν τόσο πολύ χιόνι ήταν πριν περίπου δύο χρόνια.

Οι ντόπιοι μας κράτησαν κι ένα μικρό παράπονο για το τέλος της βόλτας μας στην Κόνιτσα. Ο τόπος τους, όπως μας λέει μία κάτοικος, αν και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους αγαπημένους και δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όσον αφορά τις υποδομές για τον τουρισμό, δεν έχει διαφημιστεί αρκετά ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Δείτε τις εικόνες του newsbeast.gr από τη χιονισμένη Κόνιτσα: