Γεννήθηκε στην Κυψέλη και από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Όμως οι γονείς της δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση η κόρη τους να ασχοληθεί με την υποκριτική. Έτσι, την έστειλαν στην Ελβετία για να σπουδάσει ωστόσο εκείνη πήρε την απόφαση να γυρίσει κρυφά στην Ελλάδα και να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον Σταμάτη Φασουλή. Ίδρυσαν το «Ελεύθερο Θέατρο» στις αρχές του 1970. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου όμως μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Εκείνη την περίοδο όσοι μετείχαν στο θίασο, ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοποριστικούς λόγους. Στις αρχές του 1980 το «Ελεύθερο Θέατρο» μετονομάστηκε σε «Ελεύθερη Σκηνή». Και έτσι η ηθοποιός συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες όχι μόνο έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Εκτός αυτού, η Άννα Παναγιωτοπούλου πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές άλλοτε προσφέροντας γέλιο στους τηλεθεατές και άλλοτε ερμηνεύοντας διαφορετικούς ρόλους. Τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση.

Αυτή την περίοδο όμως, όπως λέει στο newsbeast.gr, έχει επιστρέψει στην επιθεώρηση με την παράσταση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή». Φυσικά, όταν τη ρωτάς εάν θα ήθελε στο μέλλον να σχετιστεί με το Κοινοβούλιο, υποστηρίζει ότι ουδέποτε θα ήθελε να είχε σχέσεις με αυτήν.

Τη σκηνή του θεάτρου γεμίζουν γέλιο, πικρό χιούμορ και ιστορίες της διπλανής πόρτας με αποτέλεσμα οι θεατές να ξεχνούν-έστω και για λίγο- τα καθημερινά προβλήματά τους.

«Περιοδεύσαμε με το θίασο όλο το καλοκαίρι και επειδή πήγαμε καλά, πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε», αναφέρει η ηθοποιός.

Και τονίζει: «Μόλις ολοκληρωθούν οι παραστάσεις δεν ξέρω τι θα κάνω. Σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα αλλά ακόμη είμαι στο στάδιο των σκέψεων».

Η Άννα Παναγιωτοπούλου ψάχνει διάφορες εναλλακτικές αλλά περιμένει πρώτα να τελειώσει η συγκεκριμένη επιθεώρηση.

«Έχω ανασφάλεια», υποστηρίζει «όπως όλοι οι Έλληνες. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει αν δεν δουλεύει. Δεν λέω ότι είμαι στην ίδια μοίρα με ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους, σε καμία περίπτωση. Για την ώρα προσπαθώ πάρα πολύ αλλά η αβεβαιότητα είναι έκδηλη για όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να αφήσει τη δουλειά της και θα πορευθεί, όπως μπορεί. Ωστόσο, δεν έχει στα σχέδιά της την τηλεόραση. Κι αυτό γιατί, όπως συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει ελληνική τηλεόραση πια για τους ηθοποιούς. Άλλωστε, εγώ απέχω εδώ και αρκετά χρόνια από αυτήν».

Θα συμβούλευε ωστόσο τους νέους να δοκιμάσουν την τύχη τους στο συγκεκριμένο χώρο αλλά πάντοτε κάνοντας και μία άλλη σχολή γιατί πλέον τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα σε πολλούς τομείς. «Όπως ανέφερα, η αβεβαιότητα είναι διάχυτη και οι νέοι πρέπει να σταθούν αρκετά τυχεροί για να επιβιώσουν», σημειώνει.

Και τονίζει: «Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους και καλό είναι να καταλάβουν οι διαπραγματευτές ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλες μειώσεις».

Στον ελεύθερό της χρόνο η Άννα Παναγιωτοπούλου μεταβαίνει στο αγαπημένο της νησί, την Τήνο, όπου έχει ένα σπίτι για να πάρει αέρα, να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και να φροντίσει τα σκυλιά της.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».