Οι New York Times φιλοξενούν απόψε στην ιστοσελίδα τους, εκτενές δημοσίευμα για τη δημοσίευση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Λίστα με λογαριασμούς τράπεζας αυξάνει την ένταση στην Ελλάδα» και αναφέρεται στη διαδρομή της περίφημης λίστας, αλλά και στο περιεχόμενό της με τον συντάκτη να σημειώνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι έμειναν άπραγοι εδώ και δύο χρόνια.

Επίσης, οι NYT, σημειώνουν ότι η στάση των υπουργών οικονομικών που είχαν στα χέρια τους το αρχείο και δεν έκαναν τίποτα προκαλεί ερωτηματικά.

“Η δημοσίευση της λίστας είναι πιθανό να ρίξει λάδι στη φωτιά, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων, που διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί αρνούνται να ελέγξουν την ελίτ, με την οποία έχουν πολύ στενές σχέσεις” προσθέτει ο συντάκτης.

Οι New York Times, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος κατηγόρησε το Hot Doc για επίθεση λάσπης

Στέκονται φυσικά και στην εντολή του εισαγγελέα να συλληφθεί ο εκδότης του Hot Doc, κώστας Βαξεβάνης, ενώ αναγράφουν αυτολεξεί και το μήνυμά του, ότι δηλαδή “αντί να συλλάβουν τους παραβάτες και τους κλέφτες υπουργούς, συλλαμβάνουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία”.

Ο συντάκτης θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός είναι ένας από τους δύο υπουργούς, από τα χέρια των οποίων πέρασε η λίστα και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας πρέπει να κλείσει η συμφωνία για τα νέα επώδυνα μέτρα.