Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με αντικείμενο τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την επαρκή ασφάλεια των δικαστηρίων.

Η απόφαση ελήφθη στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη, παρουσία του γενικού γραμματέα Ν. Κανελλόπουλου, του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθ. Ανδεουλάκου και δικαστικών λειτουργών. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Γενική Επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς και οι προϊστάμενοι διοίκησης των δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Αθήνας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των δικαστηρίων και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής από εκπροσώπους των δύο συναρμόδιων υπουργείων, με αντικείμενο τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την επαρκή ασφάλεια των δικαστικών Μεγάρων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα μέτρα για την ασφάλεια των δικαστηρίων θα ληφθούν «στο πλαίσιο, βεβαίως, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».