Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή την πρόταση για την επιβολή αγγελιοσήμου στις τιμές των διαδικτυακών διαφημίσεων και αγγελιών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόταση για την επιβολή αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές διαφημίσεις είναι απαράδεκτη καθώς έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις βασικές αρχές ενός ορθολογικού και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. Αντιβαίνει πρώτα απ’ όλα στην αρχή ότι οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι εξατομικευμένες και να συνδέονται άμεσα με την εργασία που προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος.

Παραβαίνει επίσης την αρχή ότι οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να αφορούν μόνο αυτούς οι οποίοι πρόκειται να επωφεληθούν από τη μελλοντική τους ανταπόδοση και όχι να επιβαρύνουν τρίτους. Τέλος, υπονομεύει τη νέα δυναμική αγορά των διαδικτυακών ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στα οποία εν ονόματι των οποίων υποτίθεται ότι θα επιβληθεί ο φόρος αυτός- θα δουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές να υφαρπάζονται για να βουλώσουν τις τρύπες που δημιούργησε η ασφαλιστικά άσωτη διαχείριση των τεράστιων πόρων που συγκεντρώθηκαν από τον συγκεκριμένο πόρο υπέρ τρίτων τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πολιτικό σύστημα το οποίο, με την συμμετοχή των όμαιμων συνδικαλιστικών ηγεσιών, έχει την βασική ευθύνη για την άσωτη ασφαλιστική διαχείριση, ας βρει άλλο τρόπο να τα επιλύσει τα ελλείμματα που δημιούργησε».