Διπλές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, από τα κατά τόπους εργατικά κέντρα, την ΑΔΕΔΥ, τους εμπορικούς συλλόγους και το ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και σε ορισμένες πόλεις προκάλεσε αίσθηση.

Καθολική ήταν και η συμμετοχή των εμπόρων, οι οποίοι έκλεισαν τα καταστήματά τους, και το κέντρο των πόλεων της Πελοποννήσου θύμιζε Κυριακή.

Στην Καλαμάτα οι μηχανικοί απέκλεισαν το πρωί την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο Ναύπλιο το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κατάληψη στον ΟΑΕΔ και μαζί με αγρότες έστησε συμβολικό μπλόκο σε κεντρικό κόμβο της πόλης, ενώ, οι επαγγελματοβιοτέχνες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της πόλης, για την υποβάθμισή του. Στη Σπάρτη οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία τριών βουλευτών, καλώντας τους να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

Όπωςε αναφέρει το ΑΜΠΕ,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Αθανάσιος Αρβανίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των εμπόρων στην απεργία, παρά το γεγονός, ότι η Πέμπτη, όπως είπε, είναι δύσκολη ημέρα για τους εμπόρους.

Επεσήμανε δε, πως δεν αντέχουν άλλα δυσβάσταχτα μέτρα και χρειάζεται να γίνουν κινήσεις για τόνωση της αγοράς, με πρώτη τη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε ότι οι εμπορικές μισθώσεις στην Τρίπολη έχουν μειωθεί σε ποσοστό 30% και είναι αναγκαίο να πέσουν άλλο ένα 10%, ενώ, τόνισε πως μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους έβαλε λουκέτο το 30% των καταστημάτων της πόλης, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου.