Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και τα Χανιά, καθώς τα συνδικάτα ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις από το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης στις 11 το πρωί, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και από το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία 1866.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης, ενώ, ο πρόεδρος του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Νεκτάριος Πετράκης, κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα των Χανίων θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ, στη συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς θα παραστούν με τα οχήματα και τα μηχανήματά τους ιδιοκτήτες φορτηγών και εργολήπτες δημοσίων έργων.

Τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και επιστημονικοί φορείς της πόλης, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Τεχνικό Επιμελητήριο.