Πτώση κατέγραψε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα με το κρύο να είναι πλέον αισθητό τις τελευταίες ώρες.

Συννεφιά επικρατεί από νωρίς στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης να βρίσκεται στους 6 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιο είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υδράργυρος βρίσκεται σε μονοψήφιες τιμές.

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να προκληθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των 3-5 Πηγαδίων στην Ημαθία.

Το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Καστανερής – Λιβαδίων στο Κιλκίς και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος στη Χαλκιδική.

Νιφάδες χιονιού έπεσαν στις πόλεις της Κοζάνης, της Καστοριάς και της Φλώρινας, όπου το κρύο είναι τσουχτερό. Η θερμοκρασία στη Φλώρινα έπεσε το πρωί στους -1 βαθμούς Κελσίου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης στην Εγνατία Οδό, ενώ αλυσίδες απαιτούνται μόνο σε δρόμους με μεγάλο υψόμετρο.