Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, πέντε από τους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους κι ένας 17χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν ως κατηγορούμενοι για την επίθεση εναντίον του Συνδέσμου Φιλάθλων του Άρη, την περασμένη εβδομάδα, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Οι έξι συλληφθέντες -που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες- απολογήθηκαν το μεσημέρι στην α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι κάθε συμμετοχή τους στα επεισόδια. Προέβαλλαν ως άλλοθι ότι τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν αλλού, γεγονός για το οποίο πρότειναν σειρά μαρτύρων προς επίρρωση των ισχυρισμών τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 17χρονος εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ, την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια δύο συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, 21 έως 27 ετών, αλλά κι άλλα άτομα που αναζητούνται, μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου πέταξαν πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και τη βόμβα μολότοφ κατά των γραφείων του συνδέσμου φιλάθλων του Άρη.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εξωτερικό τοίχο παρακείμενου σπιτιού, σε σταθμευμένο όχημα και σε βιτρίνα καταστήματος.

Εξάλλου, τρεις εκ των προφυλακιστέων κατηγορούνται για κρούσματα βίας οπαδών, που σημειώθηκαν κατά το παρελθόν στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, στο Ν. Κορδελιό και στο δημοτικό γήπεδο της Καβάλας.

Ο μοναδικός που αφέθηκε ελεύθερος αντιμετώπιζε πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.

Σημειώνεται ότι από το πρωί δεκάδες φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο πλευρό των κατηγορουμένων. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες σε βάρος των αστυνομικών κατά τη μεταγωγή των κατηγορουμένων στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.