Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς αμυντικούς που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα και ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία.

Ξεχώριζε για το παιχνίδι του αλλά και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του όπως φυσικά και για την πλούσια κώμη του. Κάποιες φορές δε οι ατάκες του ήταν χαρακτηριστικές.

Ο Νίκος Βαμβακούλας άρχισε το ποδόσφαιρο από τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Λαυρεωτικής όπου αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός. Το καλοκαίρι του 1977 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Έμεινε για οκτώ χρόνια στον Πειραιά και στη συνέχεια αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν.

Συνέχισε στην Α’ Εθνική κατηγορία για άλλα δύο χρόνια με τη φανέλα του Ιωνικού Νίκαιας και του ΟΦΗ. Πήγε για λίγους μήνες στην ΠΑΣ Γιάννενα στη Β’ Εθνική και έκλεισε την καριέρα του με τα χρώματα του Ιωνικού και φυσικά αγωνιζόταν και με την Εθνική Ελλάδος.

Αυτή την περίοδο ο Νίκος Βαμβακούλας, όπως λέει στο newsbeast.gr, ανήκει στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και η παρακολούθηση αγώνων είναι μέρος της δουλειάς του. Παρακολουθεί τους δανεικούς παίκτες αλλά και αναζητά τα… πάντα. Ταξιδεύει ανά την επικράτεια και πρέπει να ξέρει ακριβώς την κατάσταση των παικτών αλλά και των… υποψηφίων του Πειραιά.

Φυσικά και παραμένει Ολυμπιακός αν και στα χρόνια που εκείνος αγωνιζόταν αποφάσισε να πάρει μεταγραφή για την ομάδα του τριφυλλιού.

Εκτός όμως από την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά, ο Νίκος Βαμβακούλας επέλεξε να γίνει και επιχειρηματίας. Είχε ανοίξει το δικό του εστιατόριο που το είχε ονομάσει «Καζίμι» αλλά αποφάσισε κάποια στιγμή να το κλείσει. «Έχω άλλα σχέδια», αναφέρει «αλλά πάντα αυτά έχουν να κάνουν με μαγαζί, όταν δεν αφορούν τη μπάλα φυσικά».

Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται να λειτουργήσει το καινούργιο του καφέ που φτιάχνει στο Αιγάλεω. «Θέλω να έρχεται ο κόσμος εδώ για να βλέπει τους αγώνες και να συζητάμε για τα αθλητικά», λέει. Άλλωστε, γνωρίζει το πάθος του Έλληνα για το ποδόσφαιρο. Κι έτσι έχει καταφέρει να κάνει τη δουλειά του χόμπι, αφού, η μπάλα δεν έχει βγει ποτέ από τη ζωή του.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».