Επίδομα θέρμανσης για λίγους

Με αυστηρά κριτήρια περιορίζονται οι δικαιούχοι


ΕΛΛΑΔΑ
8:24
13/09/2012
Επίδομα θέρμανσης για λίγους
1
loading

Στον αέρα βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε νοικοκυριά καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια με κυρίαρχο τη δημοσιονομική στενότητα.

Στο παρά πέντε της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που θα εκτινάξει τη λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 ευρώ το λίτρο το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται ανέτοιμο να εφαρμόσει το μέτρο, καθώς «σκοντάφτει» σε πολλά ζητήματα όπως η εξεύρεση του κονδυλίου ύψους 120-150 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη χορήγηση του επιδόματος και το οποίο δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό καθώς και ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης του επιδόματος.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώθηκαν αρχικά οι δυσκολίες στην υλοποίηση του σχεδίου προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης, πριν από την εξίσωση των φόρων. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» την ερχόμενη Δευτέρα.

Το βασικό σενάριο λέει ότι το επίδομα θα δοθεί μετά τον Φεβρουάριο, οπότε και θα μετρήσει για τον επόμενο προϋπολογισμό.

Αντί του σεναρίου να δοθεί σε δυο δόσεις μια τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και μια τον Ιανουάριο, του μήνες δηλαδή που ο κόσμος βάζει πετρέλαιο, το νέο σενάριο προβλέπει καταβολή του ουσιαστικά μετά το χειμώνα αφήνοντας στο έλεος της βαρυχειμωνιάς εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης το πώς θα καταβληθεί είναι ένας ακόμη γρίφος.

Είτε μέσω κουπονιού, είτε μέσω εφορίας λένε τα δύο νέα σενάρια με επικρατέστεροι το δεύτερο. Με βάση το εκκαθαριστικό οι δικαιούχοι θα εκταμιεύουν το ποσό (από 100 ως 400 ευρώ) από τα ταμεία της εφορίας.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι:

- για νοικοκυριά με ένα μέλος ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 ή 9.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 2 μέλη μέχρι 13.000 ή 14.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 3 μέλη το όριο είναι 15.000 ή 16.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 4 μέλη 18.000 ή 19.000 ευρώ
- για νοικοκυριά με 5 μέλη 20.000 ευρώ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ic

    Ακόμα αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και άλλα κοινωνικά. Έτσι θα πάρουν το επίδομα αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Οι άλλοι έχουν λεφτά' για πετρέλαιο δεν θα τους δόσουμε και επίδομα από πάνω. Καταλάβετε το έτσι καταστρεφόμαστε οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια. Επιδόματα σε άπορους που χουν εκατομμύρια ευρώ καταθεσεις, σε τυφλούς που είναι και οδηγοί ταξί..............................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει