Γαβρόγλου: Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε δώσει τόσα χρήματα για τους βρεφονηπιακούς

«Η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και λειτουργεί σε 187 δήμους»


ΕΛΛΑΔΑ
21:58
19/10/2018
Γαβρόγλου: Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε δώσει τόσα χρήματα για τους βρεφονηπιακούς
3
loading

Σε τρία χρόνια θα λειτουργούν σε όλους τους δήμους της Αττικής βρεφονηπιακοί σταθμοί, στο πλαίσιο του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ήδη, φέτος λειτουργεί το πρόγραμμα σε 187 δήμους, ενώ του χρόνου θα προστεθούν άλλοι 100 βρεφονηπιακοί σταθμοί και στον τρίτο χρόνο οι υπόλοιποι.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και υπεραμύνθηκε του μέτρου της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που τέθηκε από φέτος σε εφαρμογή, κάνοντας λόγο για τεράστιο εγχείρημα.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς πήγαιναν πολλά τετράχρονα παιδιά, με αποτέλεσμα να αποκλείονται τα πολύ μικρότερα, ενώ με την καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης θα αυξηθεί ο αριθμός τους και παράλληλα θα βοηθηθούν οι γονείς, κυρίως οι νέοι.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και για τους 187 δήμους, ενώ τόνισε ότι έχει δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκατ. για το πρόγραμμα της δίχρονης εκπαίδευσης.

«Θέλετε να πετύχετε ένα πολύπλοκο έργο με μειωμένους πόρους για τα σχολεία και χωρίς να κάνετε επενδύσεις. Δεν μπορεί να πειραματιζόμαστε στις πλάτες μικρών παιδιών», αντέτεινε, από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης.

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν έχουμε δώσει τόσα χρήματα όσα δίνουμε τώρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς» ανταπάντησε ο υπουργός Παιδείας.

Τέλος, σχολιάζοντας την προσφυγή στη δικαιοσύνη των ιδιοκτητών βρεφονηπιακών σταθμών που τάχθηκαν εναντίον της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι «δεν μπορεί η επιχειρηματικότητα να έρχεται σε αντίθεση με την προοπτική των μικρών παιδιών να ενταχθούν σε ένα σύστημα που πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Μιχαηλίδης

    Αν ήταν η ΝΔ στα πράγματα, οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί θα είχαν καταργηθεί! Μόνο όσοι έχουν λεφτά θα έστελναν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς!

  2. avatar Νίκος χασαπης

    Οπως τοτε στο παιδομάζωμα μπολσεβίκοι. Που να ξέρουν οι ελληνωφωνοι τι διδάσκεις στα 2χρονα παιδιά τους.

  3. avatar τι λες βρε ασιατη???

    με το χιτλερικο μουστακι?????που καταστρεφεις τα σχολεια και τα πανεπιστημια?????που θα υποβιβασεις τους αριστους???

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει