Αυξάνονται οι ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών

Σχεδιάζεται δραστική μείωση των ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση


ΕΛΛΑΔΑ
7:36
09/09/2012
Αυξάνονται οι ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών
15
loading

Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», στο επίκεντρο του άμεσου προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει και ενεργεί υπό την ασφυκτική πίεση των μεγάλων περικοπών που προβλέπονται στο πακέτο Στουρνάρα για την επόμενη διετία, βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μόνιμων.

Το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής» φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και άλλες δυο το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

Παράλληλα, σχεδιάζεται ευρύτατη ανακατανομή των οργανικών θέσεων που καλύπτονται στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης από περίπου 160.000 δασκάλους και καθηγητές.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, που επικαλείται η εφημερίδα, ο ετήσιος φόρτος εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών είναι «σημαντικά μικρότερος» από τις άλλες χώρες του Οργανισμού, ειδικότερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Από το 1996 έως και το 2009 ο καθαρός χρόνος διδασκαλίας σε ώρες ετησίως μειώθηκε στην Ελλάδα περισσότερο από όσο μειώθηκε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΟΟΣΑ, ή κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Lund gröna

  όχι μόνο στους εκπεδευτές, αλλά σε όλους τους χωριάτες, για να μην πηγαίνουν στις πόλεις , αλλά να κάθονται στα χωριά τους να δουλεύουν , και όχι... να το δουλεύουν!

 2. avatar el

  είχαν καταντήσει οι αναπληρωτές να παίρνουν πιο πολλά από τους μόνιμους . Εγώ νομίζω ότι είναι θετικό επειδή ανήκω στο χώρο αυτό. Ας δουλέψουμε λίγο παραπάνω , δε πειράζει .

 3. avatar 110ES

  Και πετσετες να παραγγειλουμε... Απο υδροφιλο βαμβακι του Νειλου για τον υδρωτα.....

 4. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

  2 -3 ώρες επιπλέον την ημέρα, την εβδομάδα, ή το μήνα;

  1. avatar Social Distortion

   Την εβδομάδα.

 5. avatar slnkya

  Βέβαια είναι πλέον γνωστό πως οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ είναι κατά παραγγελία. Αν κάναμε μια σύγκριση της αναλογίας ωρών διδασκαλίας με αμοιβή τότε θα διαπιστώναμε πως οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον "πάτο" των χωρών του ΟΟΣΑ.

  1. avatar Social Distortion

   Ο μισθός δεν πρέπει να συγκρίνεται με άλλον χωρών, είναι άτοπο. Πρέπει να συγκρίνεται με τον ιδιωτικό τομέα της ίδιας χώρας.

 6. avatar XD

  ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ,ΕΓΚΡΙΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ.

 7. avatar istosgl

  πάλι τα ίδια ..εκπαιδευτικοί με συνεχόμενα πεντάωρα μέσα στη τάξη και με εξιακοσια εβδομήντα εβρω το μήνα με τα μισα ενοίκιο κακά τα ψέμματα κορόιδα δε θάναι οι περισσότεροι θα πηγαίνουν στα σχολεία να περνούν την ώρα τους..και τα φροντιστήρια φυσικά στο φόρτε ...τώρα το κράτος τελικά με τους εκπαιδευτικούς τα βάζει ή με τους ταλαίπωρους γονείς...απαντήστε

  1. avatar xaroula

   Σιγά μην σχίσουν κανένα καλσόν οι εκπαδευτικοι! ουτε οχταωρο κάνουν.Ξεκούραστες σύνθηκες εργασίες σιγούρος μισθός κάθέ μήνα, δεν κινδεύουν να απολύθουν και πάλι ο μισθός τους είναι υπέρμετρος!

 8. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

  ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΑΤΑ.ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΚΥΡΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ -ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ- ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ (ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ,ΑΡΚΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΧΑΜΕ -25 %- ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 15 % ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

 9. avatar Duke

  Να δουλέψουν παραπάνω εντάξει, αλλά γιατί να μειωθεί ο μισθός τους αν παίρνουνε ήδη κάτω από εννιακόσια;

 10. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

  Αγαπητέ μου Γιάννη, εγώ το είπα σε κάποιους που παπαγάλιζαν τα γνωστά περί επιβάρυνσης του προϋπολογισμού από τους πολλούς και άχρηστους Δημοσίους υπαλλήλους (και άλλα φαιδρά) ότι : "Να σας δω τώρα που ήδη η εφεδρεία έχει διώξει πολλούς (και προβλέπεται να φύγουν πολύ περισσότεροι) και οι μισθολογικές περικοπές ξεπέρασαν το 45%, αν θα λύσετε το πρόβλημα της χώρας.
  Και μια και ήρθε και η κουβέντα, για τις ΔΕΚΟ λέει δεν πειράζουνε τα δώρα τους. Πάλι καθαρή θα τη βγάλουν τα golden boys.

 11. avatar giannis

  Σωστός. Αλλά βλέπεις η κασέτα του κακού Δημοσίου που μόνο αυτό φταίει γιατην κρίση παιζεται παντού.

 12. avatar Ανδρέας Ηλιοδρομίτης

  Έ λοιπόν εσύ δείχνεις να έχεις δυό δράμια μυαλό... Ίσως και παραπάνω... Ομολογώ ότι σε είχα παρεξηγήσει. Αν αρχίσεις να υποστηρίζεις και τη Χρυσή Αυγή θα είσαι υπόδειγμα πολίτη..! Ο πραγματικός ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει