Επιμένει η ΕΛΜΕ Λέσβου στη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»

ποικίλες οι αντιδράσεις για την απόφαση


ΕΛΛΑΔΑ
20:28
11/10/2018
Επιμένει η ΕΛΜΕ Λέσβου στη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης»
48
loading

Επιμένει η ΕΛΜΕ Λέσβου στην απόφαση της να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Σήμερα μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση της συνεδρίασης της 7ης Οκτωβρίου την οποία δεν είχε δημοσιοποιήσει επίσημα αν και κυκλοφορούσε μεταξύ μελών του σωματείου.

Σε αυτήν αναφέρεται:

«Μετά την εισαγγελική έκκληση για την μη χρήση του όρου “λαθρομετανάστης” και μετά από τις διάφορες λεκτικές αντιπαραθέσεις που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας (συνήθως κατά την υλοποίηση και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου κρίνει απαραίτητο να δοθούν οι παρακάτω διευκρινήσεις:

-Η εισαγγελική έκκληση δεν είναι νόμος του Ελληνικού κράτους, ούτε απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου. Είναι μια παράκληση μη δεσμευτική και τίποτα παραπάνω.

-Δεν τεκμηριώνεται τίποτα ρατσιστικό και ξενοφοβικό στον όρο “λαθρομετανάστης”, απ' όλους αυτούς που το ισχυρίζονται.

Σύμφωνα με τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει επίσημα η χώρα μας, ο όρος «πρόσφυγας» νοείται μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής και εφ' όσον του χορηγηθεί άσυλο. Έτσι για την Αλγερία π.χ. πρώτη χώρα υποδοχής είναι το Μαρόκο, η Λιβύη κλπ. Ειδικά για τη Συρία μπορεί να μη θεωρηθεί πρώτη χώρα υποδοχής η Τουρκία αφού έχει κυρώσει τη σύμβαση του ‘51 και το πρωτόκολλο που την ακολουθεί με επιφύλαξη.

Μετανάστης ονομάζεται αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του με τη θέλησή του, έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έχει στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα.

Ο παράτυπος μετανάστης υπολείπεται του κανονικού μετανάστη σε κάποιες τυπικές λεπτομέρειες (π.χ. έχει γίνει η έγκριση αλλά όχι η έκδοση κάποιου εγγράφου).

Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες καλείται «παράνομος μετανάστης», έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο “λαθρομετανάστης”. Το συνθετικό «λαθρο» χρησιμοποιείται ευρέως για παράνομες δραστηριότητες. Έτσι χρησιμοποιούμε τους όρους «λαθρεπιβάτης», «λαθροκυνηγός», «λαθρεμπόριο» κλπ.»

Αποστάσεις

Την ίδια ώρα, αποστάσεις από τη θέση των συναδέλφων του της ΔΑΚΕ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τον όρο «λαθρομετανάστης» πήρε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Κατσαβέλλης, μέλος της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατσαβέλλης «τέτοιοι όροι δε χωρούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποστηρίζουμε τη θέση όλα τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο και μάλιστα στα πρωινά τμήματα».

Ποικίλες οι αντιδράσεις για την απόφαση

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού, αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, του βουλευτή Αθανασίου και της ΝΟΔΕ του νησιού που με τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν δίνουν άλλοθι σε τέτοιου αποφάσεις».

Υπενθυμίζεται, όπως ανέφερε σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, παρά το έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου, προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Αντιδράσεις από τις παρατάξεις που μειοψήφησαν

Την έντονη αντίθεση τους δείχνουν στην ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ και οι τρεις αριστερές παρατάξεις που μειοψήφησαν και οι οποίες εξέδωσαν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις:

Σύμφωνα με την «Αυτόνομη παρέμβαση», «"Λαθραίες" είναι μόνο οι ιδέες που προωθούν το μίσος και τον διχασμό και διαχωρίζουν τους ανθρώπους με κριτήριο την φυλετική, εθνική ή θρησκευτική τους καταγωγή. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι σε αυτή την απόφαση και να απομονώσουμε όσους εκφράζουν και αναπαράγουν αυτές τις απόψεις και οι οποίοι δεν θα ‘πρεπε να έχουν θέση στο σωματείο».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» αναφέρει πως «το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ πλούσιο στο να περιγράφει με ακρίβεια πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι, όπως υπάρχουν οι λέξεις "φασίστας", "ρατσιστής", "μισάνθρωπος", υπάρχουν και οι λέξεις "άνθρωπος', "αλληλεγγύη", "αγώνας", 'συλλογική διεκδίκηση". Καλούμε τους συναδέλφους να μάθουν στους μαθητές μας αυτές τις λέξεις που αρμόζουν στο επάγγελμά μας και στην ιστορία του εργατικού λαϊκού κινήματος και του κλάδου μας στην Ελλάδα».

Τέλος η παράταξη των εκπαιδευτικών «Αγωνιστική Παρέμβαση» ανέφερε σχετικά: «Κείμενα σαν αυτά της ΔΑΚΕ Λέσβου προωθούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία μέσα στα σχολεία. Ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάξουν τα παιδιά των μεταναστών, όταν το ίδιο τους το σωματείο προάγει έναν όρο υβριστικό; Και αντί να αμβλύνει τις όποιες αναστολές τους τις τροφοδοτεί; Πώς θα μάθουν οι μαθητές να φέρονται με εκτίμηση στους αλλοδαπούς συμμαθητές τους όταν οι ίδιοι οι καθηγητές τους, μέσω του σωματείου τους, τους αποκαλούν "λαθραίους";».

Επίσης η παράταξη ασκεί κριτική στην τακτική της ΔΑΚΕ: «Θεωρούμε ότι η ΔΑΚΕ, με τον συγκεκριμένο τρόπο, ξεδιπλώνει την ακροδεξιά ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οφείλει ως συνδικαλιστική παράταξη εκπαιδευτικών. Καθ' όλη τη διετία της απόλυτης πλειοψηφίας της, με όλες τις αποφάσεις τις οποίες έχει λάβει, αποτελεί, συστηματικά και συνειδητά, "πλυντήριο" ακροδεξιών απόψεων. Από τα εθνικοπατριωτικά ψηφίσματα για τους "δύο στρατιωτικούς της Αδριανούπολης" και της "προδοσίας του Μακεδονικού" έως την αντικαταστατική προσπάθεια "ξεπλύματος" εθνικοσοσιαλιστή, πρώην διευθυντή, και τα μισαλλόδοξα κηρύγματα άλλου μέλους της ΔΑΚΕ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

48
σχόλια
 1. avatar εκπαιδευτικη ντροπη

  "λαθραιοι" εκπεδευτικοι ειναι τα εν λογω ατομα!!!Ας διαβασουν λιγο Ομηρο και θα καταλαβουν οτι αυτοι οι ανθρωποι στα χρονια του Ομηρου ηταν ιερα προσωπα και τους παρεχοταν περα απο μπανιο ρουχα και φαγητο, καθε διευκολυνση να συνεχισουν το ταξιδι τους!

 2. avatar Κρεσέντο!

  Κρεσέντο! Κρεσέντο! Τα επόμενα 4-5 σχόλια είναι ένα κρεσέντο ο φασιστικής στοχοποίησης, παρόμοιο με τ άστρο στα ρούχα των Εβραίων από τους ναζί, εναντίων ενός ανθρώπου που απλά χρησιμοποιεί τον όρο λαθρομετανάστης. Η κουκούλα σου λείπει δοσίλογε ναζί!

  1. avatar Ρε

   Κρεσεντο βακειας το δικο σου σχολιο
   μια.χαρα τα λεει ο φιλος ή η φιλη
   Τα δικα σας επιχειρηματα ποια ειναι ?
   Α ξεχασα το ειπε ο Μπαμπινιωτης και ο Μητσοτακης
   Φασιστες και ναζι ειστε και φαινεστε

 3. avatar Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ για τον όρο «μετανάστες»

  Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:

  «Μετανάστες».

  Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,

  δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,

  λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε

  και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε

  να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.

  Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

  Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ‘ναι, μα εξορία.

  Έτσι, απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο κοντά

  στα σύνορα,

  προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το παραμικρό

  σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ’ ερωτήσεις

  κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα

  ν’ απαρνιόμαστε,

  χωρίς να συχωράμε τίποτ’ απ’ όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.

  Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ’ εδώ

  τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ’ τα στρατόπεδά τους. Εμείς

  οι ίδιοι

  μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε

  τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,

  περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,

  μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.

  Όμως κανένας μας

  δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη

  δεν ειπώθηκε ακόμα.

  Μπέρτολτ Μπρεχτ

 4. avatar ρατσιστικό κρεσέντο περί «λαθρομεταναστών» 4

  Πώς να ειπωθεί πιο απλά, δε χρειάζονται οι «λαθρομετανάστες» για να καταστραφεί η Ελλάδα. Έχουμε τους δικούς μας ομόθρησκους και ομοεθνείς εξολοθρευτές, σαν αυτούς που χρωστάνε στις τράπεζες (για την ακρίβεια σε όλους εμάς) περί τα 200.000.000€ (πρόσωπα και καταστάσεις δε θίγουμε). Αν αλλάζαμε το γνωστό ερώτημα του εθνάρχη ‟Ποιός κυβερνά τον τόπο ετούτο” σε ‟Ποιός καταστρέφει τον τόπο ετούτο;”, μια από τις σωστές απαντήσεις (όχι βεβαίως η μοναδική) που θα μπορούσαμε να δώσουμε, είναι ‟η Ν.Δ των Αρί(στ)ων”.

  Καθώς λοιπόν οι άρι(στ)οι κατά καιρούς είναι επιρρεπείς στην αντιγραφή, αποχαιρετώ τον κ.Βαρελτζή και την παρέα του με ένα αντιγραμμένο ποίημα και ένα αντιγραμμένο σύντομο μάθημα ιστορίας, από αυτά που κυκλοφορούν στα social Μήδεια.
  https://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2018/10/pepk.png

 5. avatar ρατσιστικό κρεσέντο περί «λαθρομεταναστών» 3

  Καλό θα ήταν να κατανοήσει ο κ.Βαρελτζής και η παρέα του πως στο σπίτι του (λαθρο)κρεμασμένου δε μιλάνε για (λαθρο)σχοινί. Σε ότι αφορά την αντίδρασή του σε όσους προσπαθούν να ταυτίσουν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας με τους πρόσφυγες στη Μόρια, ας μη ξεχνά (αν όντως το ξέρει) ότι οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, αν και Έλληνες, αντιμετωπίστηκαν με ρατσισμό από πολλούς γηγενείς, προφανώς ομοϊδεάτες του κ.Βαρελτζή, χαρακτηριζόμενοι και ως τουρκόσποροι όπως φαίνεται και στις παρακάτω μαρτυρίες...
  Πολύ φοβάμαι πως ο κ.Βαρελτζής σε ένα προσεχές ρατσιστικό κρεσέντο θα προτρέψει τους συναδέλφους του να καλούν τουρκόσπορους τους Έλληνες κατοίκους της Λέσβου με μικρασιατική καταγωγή.

  Για να τελειώνουμε, λοιπόν, σιγά σιγά με τις θεωρίες συνωμοσίας όλων των ψεκασμένων, που μιλούν για βίαιους εκ φύσης, αλλόθρησκους λαθρομετανάστες που θέλουν να καταστρέψουν την πατρίδα μας και αφού η συζήτηση αφορά στο χώρο της εκπαίδευσης, αναφέρω το εξής: ο δολοφόνος του Δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα δεν ήταν κάποιος φανατικός σκουρόχρωμος λαθρομετανάστης μουσουλμάνος που λεγόταν Μαχμούτ, αλλά ΕλληνΆριος χριστιανός ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ονομαζόμενος Ιωάννης με κατάλευκη επιδερμίδα. Τόσο λευκή όσο και εκείνων που κατά τη διάρκεια της κατοχής πιθανόν έπασχαν από αλμπινισμό και κυκλοφορούσαν στις γειτονιές με κουκούλες.

 6. avatar ρατσιστικό κρεσέντο περί «λαθρομεταναστών» 2

  Ο κ.Βαρελτζής λόγω της παρατεταμένης θητείας του στο ΠΥΣΔΕ Λέσβου έχει χάσει μερικώς την επαφή με τη σχολική αίθουσα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι από όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, το μέλος που δε νοείται να αναπαράγει το ρατσιστικό όρο λαθρομετανάστης, είναι προφανώς ο δάσκαλος.

  Ο ίδιος δήλωσε στον real fm ότι ‟το συνθετικό λάθρο χρησιμοποιείται ευρέως για διάφορες δραστηριότητες”. Ταυτιζόμενος απόλυτα με τη δήλωσή του, θα ήθελα να θυμίσω ότι το λάθρο, δηλαδή αυτό που γίνεται στα κρυφά – μουλωχτά, θα το βρούμε επίσης σε διάφορες περιπτώσεις όπως siemens, novartis, noor1, offshore, κεελπνο και πιθανώς στα διάφορα ΠΥΣΔΕ της χώρας (πρόσωπα και καταστάσεις δε θίγουμε).

  Από τις πολλές περιπτώσεις σκανδάλων και ανομίας όπου εμπλέκονται γαλάζια παιδιά, θα αναφέρω μόνο μία σχετική με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού. Το περασμένο καλοκαίρι εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων. Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες υπήρχαν και δύο μέλη του γαλάζιου πριγκιπάτου της Ν.Δ.. Από τη μία λοιπόν τα γαλάζια παλικάρια φωνάζουν για τους λαθρομετανάστες, από την άλλη τους ξαφρίζουν για να τους νομιμοποιήσουν. (πληροφορίες εδώ)

 7. avatar ρατσιστικό κρεσέντο περί «λαθρομεταναστών» 1

  Αθανάσιου Φατή, μαθηματικού στο ΕΠΑΛ Μύρινας της Λήμνου στο νομό Λέσβου. Το κείμενο αφορά την πρόσφατη απόφαση της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Λέσβου και τιτλοφορείται «Για τον κύριο Βαρελτζή και την παρέα του».
  ...
  Η πρωτοβουλία αυτή του κ.Βαρελτζή θυμίζει περισσότερο ενέργεια πορωμένου κομματικού στελέχους της Ν.Δ., παρά ενέργεια εκπαιδευτικού. Για την ακρίβεια, θυμίζει εκείνες τις τσιρίδες εντός της Ν.Δ. που εδώ και καιρό φλερτάρουν με το φασισμό και ετοιμάζονται να τον στεφανωθούν με παπά τον Αμβρόσιο και κουμπάρους την άνανδρη τριανδρία των Σαμαρά-Ρέϊντζερ, Άδωνη-Αρίου και Βορίδη του Τσεκουράτου.

  Η ενέργεια δε αυτή παραπέμπει περισσότερο σε δράση πυρήνα της Χρυσής Αυγής, παρά σε δράση σωματείου εκπαιδευτικών, με την αποκλειστική ευθύνη της ΔΑΚΕ που κατέχει και την πλειοψηφία στην ΕΛΜΕ Λέσβου. Δηλαδή, το «ξαμοληθείτε στις σχολικές αίθουσες και πείτε στους μαθητές για λαθρομετανάστες» μπορεί σε συνθήκες έξαρσης του ρατσισμού να μετεξελιχθεί σε «ό,τι κινείται, σφάζεται» του περίφημου πυρηνάρχη Νίκαιας. Δεν είναι άλλωστε και λίγα τα περιστατικά επίθεσης σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους στη Λέσβο μέχρι σήμερα, με υποκινητές στελέχη της Ν.Δ. και της Χ.Α. του νησιού. ...

 8. avatar «Ο «περήφανος» εθνικοσοσιαλιστής γυμνασιάρχης της ΔΑΚΕ που θέλει να αποκαλούνται «λαθρομετανάστες» οι πρόσφυγες»

  65 χρόνια μετά την ήττα του φασισμού, οι γερμανοτσολιάδες γίνονται γυμνασιάρχες.

  Στις εκλογές της ΔΑΚΕ, ο κ. Βασίλειος Μακρυπούλιας γνωστός κατά δήλωσή του εθνικοσιαλιστής φιγουράρει θέση 18 του ψηφοδελτίου!!!
  Ποιος είναι ο «περήφανος εθνικοσοσιαλιστής»

  Ο Βασίλης Μακρυπούλιας υπηρέτησε σαν καθηγητής στο Γυμνάσιο Αγίου Ευστρατίου το 1999-2000 και σαν διευθυντής εκεί το 2000-2001. Αργότερα έγινε διευθυντής στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

  Ο Βασίλης Μακρυπούλιας άρχισε να απασχολεί την επικαιρότητα όταν πρόβαλε σε σχολική εορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου βίντεο στο οποίο χαρακτηρίζεται «μύθος» η ύπαρξη νεκρών στα επεισόδια της εξέγερσης του 1973, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υπηρεσιακές ΕΔΕ για ρατσιστικά άρθρα εθνικοσοσιαλιστικού περιεχομένου. https://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2018/10/eggr3.jpg
  Η ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ τον διέγραψε από μέλος της το 2015. Τελευταία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ που πρόσκειται στη ΔΑΚΕ τον αποκατέστησε.

  https://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2018/10/fwtob.jpg

  [...]

 9. avatar Δουλέμπορος

  Λίγδωσε τ αντεράκι μου! 1,6 δις (ΝΑΙ ΔΙΣ!!!!) μοιραστήκαμε. Τα αφεντικό στην ΜΚΟ μου έδωσε το μισθούλημου και μου λέει «κοιτά μη γίνει καμία στραβή και ξυπνήσουν σαν τους Ιταλούς». Ε ήρθα κι εγώ να κράξω εδώ. Φασίστεεεεεσσσς Ακροδεξιοιιιιιιιιι ουουουουουστ!!!!

 10. avatar τσαμουρης

  Αχριστεροι -φασιστεροι εντεταλμενοι θα προκαλεσετε εμφυλιο ….

 11. avatar Baron1976

  συμφωνω απολυτα με την ΕΛΜΕ Λεσβου, την αλήθεια λενε με βαση την κοινη λογική αλλά και τους νομους.

 12. avatar Το θέμα δεν είναι ότι

  επιμένει η ΕΛΜΕ. Το θέμα είναι ότι τα ροζ φασιστόσκυλα επιμένουν να θέλουν να αλλάξουν την σημασία ελληνικών λέξεων. Η ΕΛΜΕ λέει τα αυτονόητα χωρίς να θίγει κάτι ή κάποιον παραπάνω ή λιγότερο απ' ό,τι του αξίζει

 13. avatar Αυτους

  Της ΕΛΜΕ Λεσβου να τους μαζεψουν και να τους στειλουν με καραβακι πισω στηνΤουρκια
  Ειναι ακαταλληλοι για καθηγητες φασιστερα ειναι χωρις μορφωση
  Γραφουν στα παπουτσια τους την εισαγγελικη εκκληση και κανουν του κεφαλιου τους που ειναι κενο φαιας ουσιας
  Να παρουν μαζι τους και τον Μεγα Ξερολα φερεφωνο της ΝΔ Μπαμπουινιωτη Αει..............

  1. avatar Ρε γιδοβοσκέ

   Τί ιδέα έχεις από νομικά; Ξέρεις τί συνιστά το επίμαχο έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου (η οποία διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) ; Απολύτως τίποτα δεν συνιστά. Μία απλή προτροπή. Δεν έχει δεσμευτική ισχύ ούτε έχει και τέτοια αρμοδιότητα. Οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων χρησιμοποιούν κανονικά τον όρο "λαθρομετανάστης". Αφού είσαι μόνο για να πήζεις το τυρί γιατί ανακατεύεσαι με αντικείμενο, για το οποίο ο εγκέφαλός σου και οι γνώσεις σου είναι λίγα; Ασε να μιλήσουμε εμείς που δικάζουμε.

   1. avatar Ρε γιδοβοσκε

    Ενα δεξιοφασιστερο εισαι και αν γνωριζεις νομικα ουδολως με ενδιαφερει
    Δεν θα κανει η δεξια ΕΛΜΕ Λεσβου. κομματικα παιχνιδακια με Μπαμπιναθανασιομητσοτακη
    Επαιδευτικοι που εχουν τετοιες αντιληψεις ειναι εκτος απο ακαταλληλοι και επικινδυνοι να πανε σπιτια τους τωρα
    Μας κανουν διεθνως ρεζιλι τα ληγμενα τυρια τηςΝΔ

    1. avatar Τζομπαναραίε

     Εχουμε μαζευτεί και διαβάζουμε τις μ@@@@@@ σου και γελάμε. Ειδικά με την "εισαγγελική έκκληση" πεθάναμε στα γέλια. Ακούς εκεί έκκληση. Έκκληση κάνει το ίδρυμα να επιστρέψεις πριν κλείσουν οι πύλες του. Χαχαχα . Και μόνο από την "εισαγγελική έκκληση" καταλαβαίνει κανείς πόσο άσχετος γιδοβοσκός είσαι που θέλεις να ερμηνεύσεις και τον νόμο. Τί κυκλοφορεί εκεί εξω, Παναγία μου. Κάτι φασιστάκια σαν εσενα σας βλέπω στα δικαστήρια που έρχεστε σαν κλαμένες γάτες

     1. avatar Γελα. ο μωρος καν τι μη γελοιον η

      Ειναι καταντια που νουμερα σαν και
      σενα κυκλοφορουν στα δικαστηρια

     2. avatar Όργιο μάθε ελληνικά

      Και μετά πέτα τις μ@@@@
      "Καν τι μη γελοίον ει" όχι "καν τι μη γελοίον η"

     3. avatar Δεν ειναι απαραιτητο

      να γνωριζεις καλα ελληνικα ή να εχεις πτυχιο νομικης για να εκφερεις γνωμη για καποιο θεμα
      Εδω στο site o καθενας μας γραφει την αποψη του Κατι που για σενα ειναι σωστο για μενα ειναι λαθος
      Μηπως θα μου απαγορευσεις και να γραφω επειδη εχω αντιθετη γνωμη απο εσενα ,? Η επειδη ξερεις καλυτερα τα ελληνικα απο μενα?
      Τελειωνω αρκετα ασχοληθηκα. απλα δεν μου αρεσει καθολου το υφακι σου ....
      Καποια που δεν ειναι γιδοβοσκος!

     4. avatar Οργιο

      Ητα με ψιλη και περισπωμενη επιρρημα βεβαιωτικο που σημαινει αληθεια .

  2. avatar Εξυπνούλη..

   ..πόσα ξέρεις !

   1. avatar Αντίστα

    Λογικό να ξέρει. Όταν άλλοι γυρίζανε τα τρίφυλα αυτός διάβαζε.

    1. avatar Εντάξει

     Μην παρεξηγιέσαι ..!
     Όλοι ξέρουν ότι δεν έχει χάσει τεύχος
     Λούκι Λούκ ! ..φυσικά και έχει γνώσεις .

    2. avatar Καλό αστέρι..

     ...και εσύ ! Ποιά δασκάλα , σας " έφτιαξε "
     τέτοιο ακατοίκητο ; Φτού (να μην σας
     ματιάσω ...) !

 14. avatar kyrik

  Πολύ καλά τα λέει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου, άλλο άν δεν αρέσουν στούς συριζαίους και στον εισαγγελέα - φερέφωνο τους.

 15. avatar Λαθρομετανάστης λέγεται

  Βασικά στους δουλεμπόρους ούτε το παράνομος τους αρέσει. Θέλουν το πάρατυπος. Αυτό γιατί πρέπει να ακούγετε πιο γλυκά. Σαν να έχουν δηλαδή το δικαίωμα να περνούν τα σύνορα χωρίς κανέναν έλεγχο. Κι αυτοί θέλουν να φέρνουν καραβιές από αυτούς αφού χρεώνουν 5.000 το κεφάλι. Οι δουλέμποροι λοιπόν θέλουν να χρησιμοποιείται ο όρος «παράτυπος».

 16. avatar Nikath13

  Να πάρει θέση η ηγεσία της ΝΔ αν εγκρίνει τις πραξεις

  1. avatar Μείνε

   ήσυχος παιδάκι ! Αύριο πρωί πρωί η ΝΔ
   θα ικανοποιήσει πρώτο πρώτο το δίκαιο
   αίτημά σου ! Έτσι για να μαθαίνεις..!

  2. avatar Κλασική φάση

   Όπου στριμώχνουν την ΝΔ. Αν πάρει θέση υπέρ την αρχίζουν στα «είστε ρατσιστές» και αυτή το βουλώνει. Λοιπόν η ΝΔ πήρε θέση και διαχώρισε την θέση της από την ΕΛΜΕ. Συντάχθηκε με την αριστερά, το πολιτικά ορθό, και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κι αυτή αριστερό κόμμα είναι. Γιαυτό όλοι οι δεξιοί ψηφίζουν Χρυσή Αυγή εκτός από μερικά κορόιδα ακόμα που νομίζουν ότι η ΝΔ θα πάει κόντρα τον ΣΥΡΙΖΑ.

  3. avatar Να πάρει θέση ο Δαρβίνος

   για το εάν εσυ πράγματι εξελίχθηκες από τον πίθηκο ή κάτι πήγε πολύ στραβά στην εξέλιξη αυτή και έμεινες πίθηκος

   1. avatar Καλέ μου..

    Εσύ φαίνεται αποφεύγεις να βάλεις καθρέφτη στην καλύβα σου !
    Στις γιορτές θα φροντίσω να πάρεις δώρο ένα καθρεφτάκι..Μην τρομάξεις !

   2. avatar Nikath13

    Αν εγκρίνει τις ενέργειες τις δακε. Αυτή θα είναι;ι η πολιτική της άμα έρθει στην εξουσία;

 17. avatar ΛΑΘΡΟμετανάστες

  Γιατί αυτό ακριβώς είναι.
  Γιατί έτσι αναγράφονται σε έγκυρα ελληνικά λεξικά.
  Γιατί έτσι αναγράφονται σε δικαστικές αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.
  Γιατί έτσι αναγράφονται σε νόμους που ψήφισε η Βουλή.
  Γιατί έτσι αναγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και άλλες πράξεις της Διοίκησης με νομικά δεσμευτική ισχύ.
  Γιατί δεν θα αλλάξουμε την σημασία των λέξεων της γλώσσας μας για κανένα φασιστόμουτρο συριζαίο.

 18. avatar alex

  Μονο με ματσετα μπορεί να αλλάξει αυτο το κω........ειο και να γλιτώσει απο τα [...] τους φασιστερους

 19. avatar Σαλεμένος

  λανθάνω < αρχ. < λαθ- Ετυμολογία: [<αρχ. λάθρα/ λάθρᾳ] =κρυφά, για κάποιον που δεν γίνεται αντιληπτός.
  Πολιτικώς ορθές ΣΥΡΙΖΑίικες ανοησίες. Θα αλλάξουμε και τη γλώσσα μας. Δεν θα λέμε λαθροκυνηγός αλλά παράτυπος κυνηγός, δε θα λέμε λαθρέμπορος αλλά παράτυπος έμπορος κλπ. Είναι γελοίο!!!!

 20. avatar Trelo kouneli

  Είναι βέβαιο ότι και οι ανθέλληνες συριζαίοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται περί ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ δεν είναι χαζοί .Αργυρώνυτοι είναι και προδότες.1.6 δισ Ευρώ καταβρόχθισαν μέχρι τώρα.Ε,δεν θα παίρνουν και οι υπάλληλοί τους δημοσιογράφοι τη μίζα τους για να σιγοντάρουν την παραποίηση των γεγονότων;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει