Εκατό τριάντα τέσσερα πρόστιμα ύψους 853.000 ευρώ επέβαλλε ο ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις που είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία περί τροφίμων.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι παραβιάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διάθεση νοθευμένων τροφίμων, την έλλειψη άδειας λειτουργίας καταστημάτων, το ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, ακόμα και την έλλειψη βιβλιαρίων.

«Βασικός και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι η κρίση να μην επηρεάσει στο ελάχιστο την 2 ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Για τον σκοπό αυτό η προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με συστηματικούς ελέγχους ανά την ελληνική επικράτεια σε συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες αρχές» και συμπλήρωσε «Όσοι υποπίπτουν συνέχεια στις ίδιες και στις ίδιες παραβάσεις, χωρίς να επιδεικνύουν καμία διάθεση συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των ελεγκτών μας και αδιαφορώντας επί της ουσίας για τη δημόσια υγεία, τους επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιείκεια και οι κυρώσεις σε βάρος τους θα είναι πάρα πολύ αυστηρές» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας.

Ακολουθούν αναλυτικά οι κυρώσεις και οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα.