«Η Ελλάδα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση διεξόδου από την κρίση», δήλωσαν οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, Πιερ Λελούς και Βέρνερ Χόγιερ, μετά τη συνάντησή τους το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί τόνισαν, ότι η κοινή επίσκεψή τους στη χώρα μας, σήμερα και αύριο, αποτελεί μήνυμα αλληλεγγύης της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

«Θέλουμε να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας να συμπαρασταθούμε στην Ελλάδα την οποία θεωρούμε αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας» συμπλήρωσαν. Διευκρίνισαν, ότι δεν πρόκειται μόνο για συμπαράσταση σε μία «φίλη χώρα» που υπαγορεύει την αλληλεγγύη αλλά και η ευθύνη στήριξης του κοινού νομίσματος, του ευρώ.

«Όλοι στηρίζουμε όλους, σε μία κοινή υπόθεση», κατέληξαν προσθέτοντας ότι και οι δικές τους χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν επώδυνα οικονομικά μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Οι υφυπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας και Γερμανίας συναντήθηκαν και με την Υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η προώθηση του νέου αναπτυξιακού νόμου. Η συνάντηση έγινε στη Βουλή και διήρκεσε περίπου μισή ώρα καθώς στη συνέχεια η υπουργός αναχώρησε για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο.