Όσο ωραία κι αν ήταν καινούργια σας τσάντα. Όσο χρόνο κι αν αφιερώνατε στο τι θα φορέσετε στον Αγιασμό. Όσο ανυπομονησία κι αν είχατε να δείτε τους φίλους σας, θυμάστε τον εαυτό σας όταν ήσασταν μαθητές να ανυπομονεί να έρθει ο Σεπτέμβριος; Μάλλον το αντίθετο… Στη Θεσσαλονίκη όμως, σε 16 σχολεία, πάνω από 5.000 μαθητές από το 2012, φαίνεται ότι έχουν έναν καλό λόγο να ανυπομονούν για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς: Να δουν το σχολείο τους σαν καινούργιο! Το σχολείο τους για το οποίο τριγύρισαν, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, σε όλη την πόλη λίγους μήνες πριν, πιάνοντας κυριολεκτικά από το χέρι χιλιάδες περαστικούς, συνομήλικους, γνωστούς και φίλους για να το ψηφίσουν και να το αναδείξουν νικητή στο Πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον, «Το Σχολείο που Θέλεις». Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και 7 χρόνια, κάθε Σεπτέμβριο, η Coca-Cola Τρία Έψιλον χαρίζει ένα μοναδικό νέο ξεκίνημα, τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές, μέσα από το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις», το οποίο αναλαμβάνει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Το σχολείο που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους ανακαινίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έτσι ώστε, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να περάσουν τις πόρτες ενός πλήρως ανανεωμένου σχολικού κτιρίου την ημέρα του Αγιασμού.

Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το «κτήριο-κόσμημα» στο κέντρο της πόλης, ήταν εκείνο που συγκέντρωσε φέτος τις περισσότερες ψήφους και ανακαινίστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το σχολείο, το οποίο στεγάζεται σε οίκημα του αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη και αποτελεί διατηρητέο μνημείο, απέσπασε 24.496 ψήφους και παραδόθηκε πλήρως ανανεωμένο στους 698 μαθητές και εκπαιδευτικούς του, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 48 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρου του σχολείου, μεταξύ των οποίων ήταν η βαφή του κτηρίου, επεμβάσεις στον αύλειο χώρο, αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικές παρεμβάσεις και ανακαίνιση των αιθουσών. Ωστόσο, το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν ήταν το μόνο σχολείο που ανακαινίστηκε, μέσω του προγράμματος το φετινό καλοκαίρι. 32 επισκευαστικές και βελτιωτικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως φρεσκοβαμμένη πρόσοψη, καινούρια παγκάκια και ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ξενάγηση και στα δύο σχολεία που ανακαινίστηκαν, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων.

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις», έχει ανακαινίσει συνολικά 16 σχολικά κτίρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχει χαρίσει ένα πλήρως ανανεωμένο, όμορφο, ασφαλέστερο και πιο φιλόξενο περιβάλλον σε εκατοντάδες μαθητές και καθηγητές.