Κατάληψη από τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης

Ζητούν την τοποθέτηση περισσότερων εκπαιδευτικών στις δομές τους


ΕΛΛΑΔΑ
14:42
20/09/2018
Κατάληψη από τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης
1
loading

Με αίτημα την τοποθέτηση περισσότερων εκπαιδευτικών στις δομές τους, αναπληρωτές της Παράλληλης Στήριξης προχώρησαν το πρωί σε αποκλεισμό της εισόδου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθηνών.

Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι «η αναλογία 3 ή 4 μαθητές ανά έναν εκπαιδευτικό -που ισχύει στην καλύτερη περίπτωση σήμερα- ακυρώνει τον ρόλο του», απαντώντας έτσι στο υπουργείο Παιδείας, που έχει προχωρήσει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πρόσληψη αναπληρωτών και για την παράλληλη στήριξη.

«Στην ουσία, ένας εκπαιδευτικός ασχολείται μία ώρα με κάθε μαθητή. Αυτό δεν είναι παράλληλη στήριξη. Δεν είναι καν φύλαξη» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βαγγελίτσα Δινοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ. «Δεν στηρίζονται έτσι τα παιδιά αυτά, που έχουν ειδικές ανάγκες και χρειάζεται να έχουν ένα σταθερό σημείο αναφοράς».

Ενδεικτικά, όσον αφορά την Α' Αθήνας αντιστοιχούν 117 εκπαιδευτικοί σε 405 μαθητές. Ανάλογη είναι όμως η εικόνα σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την κ. Δινοπούλου.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ανθρωπος !!!!!

    Για αυτά τα παιδιά οι κάθε κυβερνώντες τα θεωρούν παιδιά ενός κατωτέρου θεου δυστυχώς. Δεν τα υπολογίζουν καθόλου .Αυτή είναι κατάντια και θέλουμε να λέμε ότι ήμαστε ευρωπαϊκο και ανεπτυγμένο κράτος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει