Κλειστό λόγω ανέμων το φαράγγι της Σαμαριάς

Ένας τουρίστας τραυματίας


ΕΛΛΑΔΑ
15:01
08/08/2012
Κλειστό λόγω ανέμων το φαράγγι της Σαμαριάς
loading

Κλειστό έμεινε σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των πολύ ισχυρών ριπών ανέμου έντασης έως και 10 μποφόρ που έχουν σαν αποτέλεσμα την ξαφνική πτώση βράχων. Μάλιστα χθες ένας επισκέπτης του φαραγγιού γλίτωσε από θαύμα, όταν ένας μεγάλος βράχος έπεσε πάνω στον ώμο του, σε απόσταση λίγων εκατοστών από το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Έτσι η Διεύθυνση Δασών Χανίων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη περιοχή αποφάσισε να διακόψει για σήμερα τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς από τη Βόρεια και Νότια είσοδο του για λόγους προστασίας των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι άνεμοι αν και μικρότερης εντάσεως θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με παροδικά έντονες ριπές ανέμου.

Για το λόγο αυτό συνιστάται στους επισκέπτες που έχουν σκοπό να περάσουν προσεχώς το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί για πτώσεις λίθων, να τηρούν τις προτροπές των φυλάκων και να φέρουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την προσωπική τους ασφάλεια.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τους επισκέπτες και να τους παροτρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή: flashnews.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει