Ο Δημήτρης Κοντολάζος θεωρείται μια από τις καλύτερες φωνές του λαϊκού τραγουδιού. Καθιερώθηκε με τις επιτυχίες του στη συνείδηση του κόσμου.

Άρχισε την καριέρα του το 1973 με το τραγούδι «Δεν έχεις τέλος Μπαρμπαλιά» που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

Ο τραγουδιστής μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και εργαζόταν εκεί ως μηχανικός αυτοκινήτων για έξι χρόνια. Ο πατέρας του έπαιζε μπουζούκι και πολλοί θεώρησαν ότι ήταν το DNA που τον έκανε να διακριθεί.

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1971-1972 στη μπουάτ «Εσπερινός» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε κάποια μαγαζιά όπως για παράδειγμα το «Αριγκάτο» μαζί με την Ξανθίππη Καραθανάση και τη Λιζέτα Νικολάου. Αργότερα πήρε το δρόμο για την Αθήνα δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αρκετές δουλειές για κάποιον που θέλει να πετύχει στη δισκογραφία. Έτσι, από μία γνωριμία του στην Αθήνα, του προτάθηκε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Από τότε άρχισε να διαπρέπει στο χώρο της μουσικής με τραγούδια που μέχρι σήμερα ακούγονται όπως για παράδειγμα το «Όλα τα’ δωσα για σένα», το «Μια Ιστορία» και το «Αν μ’ αγαπούσες λίγο».

Το 2009 ο τραγουδιστής έβγαλε έναν ακόμη δίσκο με τον τίτλο «Ξένα Χέρια» και περίπου ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε διαδικτυακά ένα ακόμη τραγούδι του. Όπως λέει στο newsbeast.gr ο Δημήτρης Κοντολάζος, το τελευταίο διάστημα δεν ετοιμάζει κάποια δισκογραφική δουλειά και δεν ξέρει εάν θα βγάλει κάποια καινούργια δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Πάντα χαμηλών τόνων, ο τραγουδιστής, παρά το γεγονός ότι ακούει τα τραγούδια που κυκλοφορούν, δεν θα ήταν σε θέση να συμβουλεύσει τους νέους συναδέλφους του. «Δεν ξέρω αν θα τους έλεγα να ακολουθήσουν το τραγούδι. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για όλους. Το θέμα είναι οι νέοι να έχουν μια δουλειά για να ζουν και όχι με το ζόρι να ασχοληθούν με το τραγούδι. Το πιο σημαντικό σήμερα είναι να έχουν μια απασχόληση», λέει.

Επηρεασμένος και αυτός από την οικονομική κρίση, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχει προτιμήσει να μην κάνει περιττά έξοδα για να ζει με την οικογένειά του. «Έχουμε κόψει πάρα πολλά πράγματα αλλά αυτό έχει συμβεί σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι εμείς είμαστε στη χειρότερη θέση. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πραγματικά να ζήσουν».

Ο τραγουδιστής αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά της επαρχίας μέχρι να κανονίσει το πρόγραμμά του για το χειμώνα.

Και περνά τον ελεύθερο χρόνο του στην παραλία κάνοντας θαλάσσια σπορ. «Μπορώ να πω ότι μεγάλωσα αλλά τα σπορ δεν θα τα κόψω ποτέ. Διασκεδάζω κι εγώ σαν παιδί», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».