«Φωτιά» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Απαγορευτικό το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια


ΕΛΛΑΔΑ
21:59
31/07/2012
«Φωτιά» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
3
loading

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να παραμένουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρά το γεγονός ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες δεν έχουν αυξήσει σημαντικά τις τιμές τους σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια ώρα το εισόδημα των περισσότερων Ελλήνων, έχει μειωθεί σημαντικά.

Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, με λιγότερα δρομολόγια και μείωση της ταχύτητας των πλοίων προσπαθούν να καλύψουν τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα.

Τουριστικοί πράκτορες της ακτής Μιαούλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφέρουν ότι ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για τετραμελή οικογένεια με ενήλικα παιδιά, με όχημα και καμπίνα, από τον Πειραιά για κάποιο νησί του Αιγαίου, της κοστίζει όσο μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά σε χαμηλή περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ταξιδέψει μια τετραμελής οικογένεια με ενήλικα παιδιά σε καμπίνα με αυτοκίνητο από τον Πειραιά στη Μυτιλήνη χρειάζεται 726 ευρώ μετ’ επιστροφής, στη Χίο 527 ευρώ και στο Ηράκλειο 471 ευρώ. Για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό, τη Σαντορίνη, το ταξίδι μετ’ επιστροφής από τον Πειραιά κοστίζει 406 ευρώ σε μια τετραμελή οικογένεια με ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς καμπίνα.

Την ίδια ώρα μια τετραμελής οικογένεια για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε χαμηλή περίοδο -δηλαδή από τις 15 Αυγούστου και μετά- σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο Σαντορίνη θα πληρώσει 654 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται πλήρης διατροφή, ειδικό πακέτο ποτών, προγράμματα διασκέδασης, καθώς και χρήση πισίνας και γυμναστηρίου.

Η κρουαζιέρα, παρότι εξακολουθεί να είναι πιο φτηνή ως τουριστικό προϊόν, είναι πιο άγνωστη στους Έλληνες.

Σύμφωνα με τουριστικό πρακτορείο του Πειραιά, μια τετραμελής οικογένεια για μία εβδομάδα στη Σαντορίνη, θα ξοδέψει το λιγότερο 1.810 ευρώ, ενώ για μία οκταήμερη κρουαζιέρα σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πάτμο, Μύκονο, Ρόδο, Ηράκλειο, Σαντορίνη, ξεκινώντας από τον Πειραιά θα δαπανήσει 1.702 ευρώ σε υψηλή περίοδο και 1.630 σε χαμηλή περίοδο και για μια τετραήμερη κρουαζιέρα σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Σαντορίνη θα κληθεί να πληρώσει 726 ευρώ σε υψηλή και 654 σε χαμηλή περίοδο.

Ειδικότερα, για μια εβδομάδα στη Σαντορίνη μια τετραμελής οικογένεια θα ξοδέψει περίπου τα εξής:

1.Ακτοπλοϊκά με επιστροφή και αυτοκίνητο: 500 ευρώ.
2.Διαμονή σε ξενοδοχείο ή δωμάτιο τουλάχιστον 80 ευρώ την ημέρα, σύνολο: 550 ευρώ
3.Φαγητό κατ’ ελάχιστο 20 ευρώ το άτομο την ημέρα, σύνολο: 560 ευρώ.
4.Βενζίνη-Ψυχαγωγία: 200 ευρώ την ημέρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar CG

    σύμφωνο απόλυτα είναι πολλά τα λεφτά, όμως οι επενδύσεις που έχουν γίνει για να έχουν οι επιβάτες μοντέρνα, γρήγορα και 'ανθρώπινα' πλοία είναι πολύ μεγάλες οπως επίσεις και τα δάνεια που έχουν παρθεί για να υλοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις είναι τεράστια. Οι τιμές τον καυσίμων από την άλλη κρατιούνται ψηλά τα τελευταια χρόνια και αυτό δεν βοηθάει καθολου. Όλα αυτά και πάλι χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω το τεράστιο κόστος που έχει ένα ταξiδη μετ'επιστροφής .......

  2. avatar rocky21

    Πτηση τσαρτερ πληρωμενη απο Αμστερνταμ για Σαντορινη για 7 ημερες σε ξενοδοχειο με πρωινο, 325 ευρω, ειπατε τιποτα;;;;;;;;

  3. avatar Chuck Norris

    Μετά παραπονιούνται ότι δεν έχουν κόσμο.Σήμερα οι διακοπές στην Ελλάδα στοιχίζουν περισότερο στους Έλληνες απ'ότι στους ξένους.Όπως επίσης για τους Έλληνες έρχεται πιο φτηνά να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό απ'ότι στην Ελλάδα!Αυτή οι κατάσταση θα έπρεπε να προβληματίζει τους κάθε λογής αρμόδιους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει