Δημοσίευμα στις τουριστικές σελίδες του Spiegel-Online, με τίτλο «Οι τουρίστες ανακαλύπτουν και πάλι την αγάπη για την Ελλάδα» και υπότιτλο «Εμπρός για τον Νότο! Το μέχρι τώρα βροχερό γερμανικό καλοκαίρι ευνοεί και τους Έλληνες. Οι κρατήσεις για την Κρήτη, την Πελοπόννησο κλπ. αυξάνονται και πάλι έντονα», αναφέρει:

Λόγω των βροχερών ημερών που επεφύλαξε το φετινό καλοκαίρι στους Γερμανούς, έχει αρχίσει προ πολλού η φυγή για τους ηλιόλουστους τουριστικούς προορισμούς. Μία από τις χώρες με την πιο μεγάλη ζήτηση για διακοπές είναι η μέχρι τώρα για φέτος περιφρονημένη Ελλάδα.

Τις προηγούμενες εβδομάδες ο αριθμός των γερμανών τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε μέχρι και κατά 18% σε σχέση με πέρσι, όπως δήλωσε στη Φραγκφούρτη ο διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας Παναγιώτης Σκορδάς. «Όλες οι ενδείξεις είναι ανοδικές αυτή τη στιγμή», τόνισε, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Έτσι, μετά την πτώση των κρατήσεων μέχρι και 35%, που είχε παρατηρηθεί τους πρώτους φετινούς μήνες, η τάση άλλαξε. Ο Σκορδάς απέδωσε την ξαφνική μεγάλη άνοδο όχι μόνο με τον βροχερό καιρό της Γερμανίας, αλλά και με τη σαφή μείωση των τιμών στα ελληνικά ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και με την πολιτική σταθερότητα μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αν αυτή η τάση διατηρηθεί μέχρι τον Οκτώβριο, η Ελλάδα θα μπορέσει να κλείσει τη σεζόν με απώλειες μικρότερες του 10%, δήλωσε ο Σκορδάς και πρόσθεσε: «Αυτή θα ήταν μια επιτυχία, δεδομένου ότι το 2011, με 2,5 εκατομ. γερμανούς τουρίστες και αύξηση της τάξης του 12%, ήταν μια χρονιά εκρηκτικής αύξησης».