«Διακοσμητικό συντριβάνι η πισίνα των φυλακών»

Τι αναφέρει το πόρισμα του υπουργείου Δικαιοσύνης


ΕΛΛΑΔΑ
17:29
24/07/2012
«Διακοσμητικό συντριβάνι η πισίνα των φυλακών»
10
loading

Δεν πρόκειται για πισίνα, αλλά ουσιαστικά για διακοσμητικό σιντριβάνι, το οποίο κατασκευάστηκε από τους κρατούμενους μέσα στην αυλή του Ψυχιατρικού Ιδρύματος των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτό αναφέρει το πόρισμα του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στον χώρο του ψυχιατρικού καταστήματος Κορυδαλλού.

Το σχετικό πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, περιγράφει την επίμαχη «πισίνα», όπως χαρακτηρίστηκε από μερίδα του Τύπου, ως εξής: «Στην είσοδο του προαυλίου υπάρχει διακοσμητικός βράχος εν είδει καταρράκτη από τον οποίο ξεκινά ροή νερού που μέσω ενός διαμορφωμένου αύλακα επενδεδυμένου με πέτρα, οδηγείται σε κατασκευή συλλογής νερού ορθογωνικού σχήματος, εξωτερικών διαστάσεων 7,38 Χ 4,17, εσωτερικά επενδεδυμένη με πλακίδια και με εσωτερικά επιτοίχιο φωτισμό. Το βάθος είναι κλιμακωτό και συγκεκριμένα 2 μ. σε τμήμα εσωτερικού εμβαδού 3,28 Χ 4,17, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια χωρίζεται σε δύο αναβαθμούς βάθους 1,25 και 0,70 αντίστοιχα. Στον έναν αναβαθμό έχει τοποθετηθεί αντλία, η οποία μεταφέρει το νερό στον υπερκείμενο διακοσμητικό βράχο και το νερό επανέρχεται με φυσική ροή».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται στο πόρισμα:

«Κατά την αυτοψία δεν διαπιστώθηκε στην παραπάνω κατασκευή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής, όπως πρόσβαση, μηχανισμός καθαρισμού, περιμετρική αποστράγγιση υπερχείλισης κ.λπ.

Στον χώρο, επίσης, έχει τοποθετηθεί προκατασκευασμένη ψησταριά πλησίον του εσωτερικού φράχτη. Ακόμη περιμετρικά του κήπου έχουν κατασκευασθεί κλουβιά με διάφορα είδη πτηνών και σε ένα τμήμα του κήπου υπάρχει ένα μικρό περιβόλι».

Το πόρισμα παραδόθηκε στη διενεργούσα την Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που έχει διατάξει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των επίμαχων εγκαταστάσεων, η νομιμότητα και ο τρόπος χρηματοδότησής τους.

Ακόμη, από το υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε η εντολή στην εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική» να αφαιρεθούν αμέσως τα επίμαχα κτίσματα, τα οποία «δεν συνάδουν με τη λειτουργία των φυλακών», ενώ παράλληλα διατάχθηκε «η άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή ατυχημάτων».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ουδέποτε είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική άδεια ή είχε γίνει λόγος για την κατασκευή των επίμαχων έργων, αλλά ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar θεσπρωτος

  Αθάνατη αστείρευτη ελληνική γλώσσα

 2. avatar Samios

  Ποιός υπέγραψε την άδεια,απο την Πολεοδομία?ΤΙ????ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ?
  Ποιός εργολάβος ανέλαβε την κατασκευή?Οι ασφαλιστικές εισφορές πληρώθηκαν?ΤΙ????ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΚΑ?
  Σε ποιό ΑΦΜ,κόπηκαν τα υλικά?ΤΙ?????ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ??????
  Αυτά και άλλα πολλά.....................\"LIVE YOUR MYTH IN GREECE\"

 3. avatar mario o tromeros

  προς φυλακές κορυδαλού φτιάξτε και ένα εληκοδρόμιο να γίνει μια απόδραση της προκόπης

 4. avatar panosdoken

  ...ακριβώς για αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα στην Ελλάδα....

 5. avatar jask

  Δεν υπάρχει...πήγε η Σταμάτη φυλακή, και φτιάξανε πισίνα!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. avatar Ioannis Moutasfigis

  κόρακος καρακού μάτι βγάζει?

 7. avatar The insider

  Τη συντριβάνι και κουραφέξαλα...Δείξε μου ένα συντριβάνι που έχει σταδιακή βύθιση 2.0μ-1.25μ-0.70μ!!!!
  Και η πλάκα είναι ότι το πόρισμα το συνενταξε κλιμάκιο του υπουργείου δικαιoσύνης..Καλά ρε τσίπα δεν έχετε καθόλου?

 8. avatar Tiger Kotsos

  Στην Ελλαδάρα είσαι ότι δηλώσεις.....
  Γι\'αυτό η Ελλαδάρα είναι τώρα υπό κατοχή......

 9. avatar Θάνος

  Ναι βρε παιδιά δεν είναι τώρα αυτό το πράγμα πισίνα, ούτε τα πάμπερς του αντρέα είχαν μέσα πεντοχίλιαρα, και οι αρχιπαπάδες στο βατοπαίδι είχε ταπεινούς σκοπούς να αποδώσουν τα οικόπεδα για αγαθοεργίες.

 10. avatar Γκιοζης Καρας

  Βλεπει κανενας τιποτα περιστερια να δροσιζονται?!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει