Λίγα 24ωρα μετά τη σκανδαλώδη υπόθεση στο ΙΚΑ Ηρακλείου με τις αναρρωτικές άδειες «μαϊμού», η κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την τοπική διεύθυνση, ανοίγουν όλους τους … ύποπτους φακέλους του ιδρύματος που υπάρχει «οσμή» σκανδάλου.

Πρόκειται για υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν στο παρελθόν, προκάλεσαν αίσθηση αλλά τελικά μπήκαν στο … ψυγείο, αλλά και για άλλες περιπτώσεις που αφορούν γενικότερα στη λειτουργία του ΙΚΑ τα τελευταία έξι χρόνια.

Μεταξύ άλλων βρίσκονται οι «ύποπτες» συντάξεις αναπηρίας, τα παράνομα επιδόματα και οι … φρέσκιες αναρρωτικές άδειες «μαϊμού».

Για το λόγο αυτό, αναμένεται στην καρδιά του καλοκαιριού ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ που θα αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση με τις αναρρωτικές που μοιράζονταν απλόχερα στο ΙΚΑ Ηρακλείου και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κρήτη προκειμένου να ερευνήσει εκ των έσω την υπόθεση -σκάνδαλο.

Το θέμα έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ότι η υπάλληλος, που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση, ήταν μέλος της επιτροπής που συστάθηκε για την διαλεύκανση σκανδάλου με αναρρωτικές άδειες αλλοδαπών.

Έλεγχοι και για την … επιδημία τυφλών

Την ίδια ώρα, εντολή για μπαράζ ελέγχων στην Κρήτη για την… επιδημία τυφλών που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους του ΙΚΑ, έχει δώσει το υπουργείο υγείας.

Στο μικροσκόπιο των ελέγχων θα βρεθούν τα τοπικά υποκαταστήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σκανδάλου για τη χορήγηση παράνομων επιδομάτων με ιατρική σφραγίδα.

Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο και στα Χανιά το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων φτάνει το 20%, ενώ στην Αττική δεν ξεπερνά το 8,9%. Στόχος των εντατικών ελέγχων είναι να διαπιστωθεί ποιοι συμμετείχαν στα κυκλώματα χορήγησης συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους και με τι ανταλλάγματα.

Πηγή: www.prismanews.gr