Ερευνητικό έργο με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την ποιότητα ζωής των πολιτών στη Δυτική Αττική αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής που χρηματοδοτεί τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διεξήχθη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) του «Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης» (πρώην Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για το πρόγραμμα «Έρευνα της ποιότητας υπογείων νερών και εδαφών περιοχών της Δυτικής Αττικής (Θριάσιο Πεδίο – Λιόσια – Μέγαρα)», προϋπολογισμού 843.042,000 ευρώ.

Οι επικεφαλής των 10 παρατάξεων, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, καθώς και οι Δήμαρχοι Μεγαρέων, κ. Γ. Μαρινάκης, Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλάς, Μάνδρας – Ειδυλλίας, κ. Γ. Δρίκος, χαιρέτισαν την απόφαση και τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ερευνητικό έργο για το περιβάλλον και τους πολίτες του ήδη επιβαρυμένου Θριασίου Πεδίου και ευχήθηκαν να έχει συνέχεια η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Σας εκφράζω ειλικρινά την ικανοποίησή μου για την ομοφωνία που διακρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ειδικά σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή και το μέλλον των πολιτών.

Στηρίζετε και στηρίζουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια που θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, προκειμένου να προστατεύσουμε τον υδροφόρο ορίζοντα της Αττικής, όχι μόνο από τη μόλυνση, αλλά και από την αδιαφορία.

Η Ελλάδα – το έχω ξαναπεί – είναι από τις λίγες χώρες που έχει την τύχη να ανοίγεις τη βρύση και να πίνεις τρεχούμενο νερό. Θα συνεχίσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να χρηματοδοτούμε έρευνες που τα αποτελέσματά τους θα γίνουν «εργαλείο», με σκοπό τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».