Τέλος στα χάρτινα μειωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια βάζει ο ΟΑΣΑ

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα


ΕΛΛΑΔΑ
12:53
20/07/2018
Τέλος στα χάρτινα μειωμένα ηλεκτρονικά εισιτήρια βάζει ο ΟΑΣΑ
5
loading

Καταργείται το χάρτινο ηλεκτρονικό εισιτήριο μειωμένου κομίστρου του ΟΑΣΑ, από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, νέοι έως 18 ετών, κ.α., καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 350.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,15 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Όπως είναι γνωστό, η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων, όπως η προμήθεια προϊόντων κομίστρου, μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς την μετάβαση σε εκδοτήρια ή αυτόματα μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο: http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581

Επίσης, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 190.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 33.000 και ότι παρατηρείται διαρκής άνοδος των εσόδων μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, αλλά και μετά την εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Βελτίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο Οργανισμός υλοποίησε τα ακόλουθα:

-Σε 198 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας.

-Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι δυνατότητες αγοράς / επαναφόρτισης του μεμονωμένου εισιτηρίου των 1,40 ευρώ στα ΑΜΕΚ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο, διευρύνθηκαν οι δυνατότητες φόρτισης της μηνιαίας κάρτας των 30 ευρώ, καθώς η εν λόγω επιλογή εξυπηρετείται και από τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

-Επίσης, όταν εξαντληθεί ο χρόνος των 90 λεπτών πριν την έξοδο από τις πύλες των σταθμών, οι επιβάτες μπορούν πλέον να εξέλθουν από τις πύλες, εφόσον έχουν στην κάρτα τους υπόλοιπο εισιτηρίων ή αποθηκευμένη αξία.

Πέντε στα δέκα εισιτήρια που πωλούνται είναι 10 + 1

Τα εκπτωτικά προϊόντα που αναπτύχθηκαν (10+1, 5+0, διπλό μετ΄ επιστροφής), σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, εμφανίζουν μεγάλη διείσδυση στους επιβάτες. Με τα προϊόντα αυτά, ο επιβάτης κερδίζει έκπτωση από 5 έως 17 λεπτά ανά διαδρομή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 5 στα 10 εισιτήρια που πωλούνται είναι 10 + 1 (η τιμή ανά εισιτήριο διαμορφώνεται στα 1,23 ευρώ).

Αύξηση εσόδων στο σύνολο των μέσων μεταφοράς

Μετά το κλείσιμο των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό εκδίδονται περισσότερα από 110.000 τεμάχια πολλαπλών εισιτηρίων την ημέρα, από 70.000 τεμάχια που εκδίδονταν πριν το κλείσιμο των πυλών.

Αντίστοιχα, μετά την εφαρμογή του μέτρου επιβίβασης επιβατών από τη μπροστινή θύρα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, η αύξηση των επικυρώσεων στα οχήματα ανήλθε στο 200% και η αύξηση των εσόδων στο 30% ανά ημέρα, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Δυνατότητα αγοράς προφορτισμένων εισιτηρίων σε 1.300 σημεία

Το δίκτυο πωλήσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου διευρύνεται συνεχώς, καθώς 1.300 επιλεγμένα σημεία, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ψιλικών κ.ά., διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια ATH.ENA Ticket.

Επίσης, 400 περίπτερα έχουν εφοδιαστεί με συσκευές POS, στα οποία οι επιβάτες μπορούν να προμηθεύονται και επαναφορτίζουν τους βασικούς τύπους εισιτηρίων.

Τέλος, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η ολοκλήρωση του κλεισίματος των πυλών στους σταθμούς των Γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ διεξήχθη σε 9 μήνες, αντί για 24 μήνες που συνήθως υλοποιείται, με βάση τη διεθνή εμπειρία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αντ Φιλ

  Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, προσπάθησα να κάνω χρήση της ιδιότητας μου ως πολύτεκνου 7 παιδιών και να εκδώσω κάρτα προσωποποιημένη ή απρόσωπη ή κάρτα 10 +1 εισιτηρίων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι σε όποιο σημείο έκδοσης και αν απευθύνθηκα, αρνήθηκαν να με εξυπηρετήσουν αναφέροντας μου πως από 01 Ιουλίου 2018 δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση.. από την Ομοσπονδία Πολυτέκνων! Τι άλλο θα ακούσουμε; με αποτέλεσμα να με υποχρεώσουν να βγάλω ολόκληρη κάρτα...

 2. avatar saba

  ας ανοίξουν ομως και καποια και εκδοτηρια παραπάνω για να μπορεί ο κοσμος να παει να βγάλει κάρτες... οχι να τα κλείνουν...

  1. avatar Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Καρτα μπορείς να βγάλεις και online.

 3. avatar nasoulis

  Τι λες βρε παιδί μου; Κλείσατε τις πόρτες για τους τζαμπατζήδες και αυξήθηκαν οι εισπράξεις; Πώς το καταφέρατε αυτό; Μαγικό!
  Με την άλλη τη σκανδαλάρα, τα ονομαστικά εισιτήρια, πότε θα γίνει κάτι; Θα συνεχίσει για πολύ ο κόσμος να δηλώνει διεύθυνση, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο για να μπαίνει στο λεωφορείο; GDPR, you know? Ορίσαμε τον ΟΑΣΑ μεγάλο αδερφό στην καθημερινότητά μας, να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού είμαστε και πού πάμε; Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων κοιμάται μήπως;

  1. avatar Δημήτρης Σαρτζετάκης

   Δεν ζητάνε ούτε ΑΦΜ ούτε διεύθυνση. Το ΑΜΚΑ είναι απαραίτητο γιατί είναι ο μόνος σταθερός αριθμός ταυτοποίησης. Και στην τράπεζα τον δίνεις…
   Αν δεν θες μην βγάζεις προσωποποιημένη αλλά θα παίρνεις ολόκληρο άμα δικαιούσαι μειωμένο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει