Συνάντηση για την αναβάθμιση των κτηρίων στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Συζητήθηκε και η επιβεβλημένη εγκατάσταση δικτύου wifi


ΕΛΛΑΔΑ
23:17
18/07/2018
Συνάντηση για την αναβάθμιση των κτηρίων στα δικαστήρια της Ευελπίδων
1
loading

Η αναβάθμιση της κτηριολογικής υποδομής του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΕΘΑ, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσό, και τους Προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών, κ. Ελευθέριο Γεωργίλη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ηλία Ζαγοραίο.

Αντικείμενο  της συνάντησης ήταν η κατάσταση των κτηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων και η άμεση και δραστική επέμβαση με στόχο την αποκατάσταση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα της αποκατάστασης των φθορών των κτηρίων τόσο των εξωτερικών όψεων, όσο και των εσωτερικών χώρων, της αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών βλαβών και της επισκευής των καλωδιώσεων, της στεγανοποίησης των κτηρίων, της αντικατάστασης των κλιματιστικών μηχανημάτων (ψύξης - θέρμανσης) και της τοποθέτησης νέων, της επισκευής των κουφωμάτων και της τοποθέτησης νέων όπου απαιτείται, της τοποθέτησης ανελκυστήρων στα κτήρια όπου δεν υπάρχουν, της εξασφάλισης πρόσβασης για τα ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, της βελτίωσης των υγειονομικών υποδομών και της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των κτηρίων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η επιβεβλημένη εγκατάσταση δικτύου wifi, ώστε οι δικηγόροι και οι δικαστές να έχουν ευχερή, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους χώρους των δικαστηρίων.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου  Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η αβελτηρία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κύρωση των αποφάσεων του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΘΑ για την ανανέωση της μίσθωσης των χώρων της πρ. Σχολής Ευελπίδων από το ΤΑΧΔΙΚ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με τον ανακοίνωση, έδωσε εντολή στους υφισταμένους του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας, και σε συνεννόηση με τον ΔΣΑ να έχουν, ολοκληρώσει το έργο της καταγραφής των επιβεβλημένων παρεμβάσεων στα κτήρια της πρ. Σχολής Ευελπίδων, οι οποίες θα ανατεθούν στην Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του ΥΕΘΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αναντικατάστατος

    2018 - και συζητάμε ακόμη αν στα δικαστήρια πρέπει να υπάρχει wifi. Προτείνω να περιμένουμε το 2045, 100 χρόνια μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου για να το γιορτάσουμε ανάλογα, δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη και άχρηστα έξοδα.
    Προτείνω και την κατάργηση των δικών αλλά όχι και του δικόσημου. Έτσι κι αλλιώς άλλες υποθέσεις παραγράφονται και άλλες εξετάζονται μετά τη δεκαετία επομένως καλύτερα το αποτέλεσμα να βγαίνει με κλήρωση και να παίζεται και στο Πάμε Στοίχημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει