Ακόμα ένα «όχι» είπε χθες το δικαστήριο της Αδριανούπολης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου στον Έβρο, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή της δασικής περιοχής των Καστανιών.

Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται στην Αδριανούπολη εδώ και 140 ημέρες χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Η τελευταία αρνητική απάντηση στο αίτημα αποφυλάκισής τους δόθηκε λίγες ημέρες μετά το τετ-α-τετ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όπου τέθηκε και το ζήτημά τους σε υψηλούς τόνους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το επιχείρημα του δικαστηρίου για την αρνητική απόφασή του είναι πως συνεχίζεται η εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών και πως οι δύο δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν οι δύο στρατιωτικοί έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο στρατιωτικοί είπαν μεταξύ άλλων, ενώπιον του δικαστηρίου, πως δεν είχαν πρόθεση να διαπράξουν κάποιο αδίκημα, κάτι που έχουν επαναλάβει και στις προηγούμενες καταθέσεις τους.