Το Ειρηνοδικείο Χανίων δικαίωσε δανειολήπτρια διαγράφοντας το χρέος της κατά 78%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, η εν λόγο δανειολήπτρια «κούρεψε» το χρέος της κατά 78% και διέσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το cretalive.gr, η δανειολήπτρια είναι έγγαμη , μητέρα με δύο ενήλικα παιδιά, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως εποχική και ο σύζυγος της είναι άνεργος. Είχε χρέη από πιστωτική, καταναλωτικό δάνειο, αλλά και επαγγελματικό χρέος , από σύμβαση επιχειρηματικής πίστωσης στον σύζυγο της, που η δανειολήπτρια υπήρξε εγγυητής.

Η συνολική οφειλή της σε δύο τράπεζες ανέρχεται στο ποσό των 70.643,22 ευρώ. Η δανειολήπτρια, διέθετε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και αυτοκίνητο, αλλά το δικαστήριο έκρινε την εξαίρεση τους από την εκποίηση, καθώς δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της μικρής εμπορικής τους αξίας.

Η δανειολήπτρια καλείται πλέον να πληρώσει σε μηνιαίες δόσεις επί τετραετία το ποσό των 15.359,52 ευρώ, σε 48 δόσεις δηλαδή έχουμε  διαγραφή του ποσού των 55.359,52 ευρώ.