Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διεκδικεί με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Σώματος, τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Το ψήφισμα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με αυτό ο ΔΣΘ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα που αφορούν τις κάθε φύσεως γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σ’ αυτές -όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα- ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλλε η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της Μακεδονίας.
Εξάλλου, στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται η υποχρέωση της Γερμανίας να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή.

«Η γερμανική κυβέρνηση που τόσο συχνά επικαλείται την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τις υποχρεώσεις των μελών της, πρέπει και η ίδια να αναλάβει πλέον τις υποχρεώσεις της προς τα κράτη της Ε.Ε., ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τη δράση του Γ’ Ράιχ κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο» τονίζουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.