Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διεκδικεί γερμανικές αποζημιώσεις

Με ψήφισμά τους ζητούν και την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών


ΕΛΛΑΔΑ
0:15
22/06/2012
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διεκδικεί γερμανικές αποζημιώσεις
5
loading

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) διεκδικεί με ψήφισμά του, που εγκρίθηκε ομόφωνα κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Σώματος, τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Το ψήφισμα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με αυτό ο ΔΣΘ ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση «να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα που αφορούν τις κάθε φύσεως γερμανικές αποζημιώσεις από τη δράση του Γ' Ράιχ στην Ελλάδα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σ' αυτές -όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα- ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να προστεθεί η επιστροφή των λύτρων που κατέβαλλε η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης για να απαλλάξει τα μέλη της από την καταναγκαστική εργασία σε διάφορους κλάδους και περιοχές της Μακεδονίας.
Εξάλλου, στο ίδιο ψήφισμα τονίζεται η υποχρέωση της Γερμανίας να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν κατά τη γερμανική Κατοχή.

«Η γερμανική κυβέρνηση που τόσο συχνά επικαλείται την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και τις υποχρεώσεις των μελών της, πρέπει και η ίδια να αναλάβει πλέον τις υποχρεώσεις της προς τα κράτη της Ε.Ε., ιδιαίτερα όταν προέρχονται από τη δράση του Γ' Ράιχ κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο» τονίζουν οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar alexic

  Κάπου εδώ θα περάσει κάποιο διάταγμα χαρίζοντας της αποζημιώσεις και ζητώντας ταπεινά συγνώμη από την Γερμανική κυβέρνηση για τους θρασύς δικηγόρους που τόλμησαν να μιλήσουν. Ντροπή τους, που ακούστηκε η Ελλάδα να αντιμιλάει σε κάποιον? Που ακούστηκε η Ελλάς να έχει απαιτήσεις; Που ακούστηκε η Ελλάδα να απαιτεί οτιδήποτε;

 2. avatar Duke

  Τουλάχιστον κάποιος φορέας το θυμήθηκε επιτέλους

 3. avatar Mando

  Ετσι να αρχίσει η αντεπίθεση σιγα σιγά αρκετά εχουμε μείνει άπραγοι....

 4. avatar christos lambrinos

  τωρα κονομησατε

 5. avatar Tsouxtra

  Ναι αν ΔΕΝ τις απαιτήσουμε.....ΔΕΝ θα τις δώσουν !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει