Τους ιδιοκτήτες κολεγίων που δεν αδειδοτήθηκαν ωστόσο εξακολουθούν να λειτουργούν αναζητεί το υπουργείο Παιδείας.

Λουκέτο μπαίνει στο American University of Athens στο Νέο Ψυχικό, το οποίο σήμερα αναμένεται να σφραγιστεί από την αστυνομία καθώς δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης ούτε έχει υποβάλει έκδοση για την έκδοσή τους. Επίσης προβάλλεται παρανόμως ως  «πανεπιστήμιο» στις καταχωρίσεις του.
  
Το λουκέτο αυτό ενδεχομένως να μην είναι το τελευταίο αλλά ούτε είναι το πρώτο. Όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», με έγγραφο της Άννας Διαμαντοπούλου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ζητήθηκε το σφράγισμα του εκπαιδευτηρίου Hellenic American University της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επειδή διαφημιζόταν ως πανεπιστήμιο.
Όπως όλα δείχνουν το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Καταγγελίες για δήθεν συνεργασίες εκπαιδευτηρίων έχει  κάνει και ο Σύνδεσμος Κολεγίων ενώ ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει κατονομάσει κι άλλα εκπαιδευτήρια που παραβιάζουν τη νομοθεσία.

Όπως δηλώνει πάντως στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ο πρόεδρος του American University of Athens Αχ. Κανελλόπουλος, δεν παρέχεται καμία εκπαιδευτική υπηρεσία στην Ελλάδα αλλά το ίδρυμα λειτουργεί ως κέντρο προβολής των υπηρεσιών αμερικανικού πανεπιστημίου στην Αλαμπάμα. Προσθέτει πως θα απευθυνθεί και στην Αμερικανική Πρεσβεία για το θέμα.