Το γύρο του κόσμου κάνει το πρωινό βίαιο περιστατικό με την επίθεση του υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Καννέλη και τη Ρένα Δούρου.

BBC: «Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή καταζητείται για επίθεση»

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC τονίζει την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επιτέθηκε, σε τηλεοπτικό στούντιο on camera, στην Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή του κόμματος.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Κασιδιάρης εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα και εστιάζει στην αρχή του καυγά, εξηγώντας πως η σπίθα άναψε έπειτα από την έντονη συζήτηση που είχε ο ίδιος με τις κυρίες Δούρου και Κανέλλη.

«Νεοναζί υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χτυπά δύο γυναίκες υποψήφιες αριστερών κομμάτων στην Ελλάδα» υπογραμμίζει η γαλλική «Le Monde», παραθέτωντας πολλές λεπτομέρειες για το «φασιστικό, νεοναζί κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο μπήκε στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα».

Associated Press: «Μέλος ναζιστικού ελληνικού κόμματος σε τηλεοπτική επίθεση»

Το Associated Press σε σύντομη είδησή του αναφέρεται στην επίθεση Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης πετάχτηκε από το κάθισμά του και αφού πέταξε ένα ποτήρι νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, χαστούκισε την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ».

Σε «νεοναζί ξυλοδαρμό σε ζωντανή μετάδοση» αναφέρεται η γερμανική «Die Welt», χωρίς να παραλείπει να υπενθυμίζει τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τα ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ειδησεογραφία για της επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και για τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης σε στούντιο του «Αντέννα».

Η δημόσια τηλεόραση ΒΝΤ και άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εδώ μετέδωσαν εκτενή ρεπορτάζ, στα οποία επισήμαιναν την ενεργή καταδίκη του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στην «άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά του εκπροσώπου της νεοναζιστικής παράταξης», όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.