Τονωτική ένεση από την Ευρώπη στους σεισμοπαθείς της Λέσβου

Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα δώσει 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα


ΕΛΛΑΔΑ
16:32
16/05/2018
Τονωτική ένεση από την Ευρώπη στους σεισμοπαθείς της Λέσβου
1
loading

Ποσό ύψους 104,2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Ελλάδα, τις δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία και την Ισπανία, και τους τυφώνες στη Γαλλία, ενέκρινε η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η παροχή βοήθειας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ στις 30 Μαΐου, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

Η συνολική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ περιλαμβάνει: 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επισκευή κατοικιών, επιχειρήσεων και υποδομών μετά το σεισμό που έπληξε το νησί της Λέσβου τον Ιούνιο του 2017, 50,6 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας Centro στην Πορτογαλία μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2017, 3,2 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την αποκατάσταση στην περιοχή της Γαλικίας, 49 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τυφώνες Irma και Maria στα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και κοινότητες του Αγίου Μαρτίνου και της Γουαδελούπης το Σεπτέμβριο του 2017.

Από το 2002 που συστάθηκε το Ταμείο Αλληλεγγύης, ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του ίδιου έτους, έχουν δοθεί περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε 24 χώρες της ΕΕ για την αποκατάσταση ζημιών μετά από 80 φυσικές καταστροφές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar σκέφτομαι

    Τονωτική ένεση από την Ευρώπη στους σεισμοπαθείς της Λέσβου
    Το Ταμείο Αλληλεγγύης θα δώσει 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
    Δεν τα δίνει στους Λέσβιους.
    Θα καταλήξουν στο πλεόνασμα στην καλύτερη περίπτωση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει