Καμίλα και Κονιόρδου διάβασαν «Χάρι Πότερ» σε μαθητές

Ανέγνωσαν τη σκηνή που φεύγει ο Χάρι για να πάει στη σχολή μάγων του Χόγκουαρτς


ΕΛΛΑΔΑ
14:05
10/05/2018
Καμίλα και Κονιόρδου διάβασαν «Χάρι Πότερ» σε μαθητές
10
loading

Τη Μονή Καισαριανής επισκέφτηκε η Καμίλα, όπου την υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η δούκισσα της Κορνουάλης ξεναγήθηκε στον χώρο, ενώ συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές από τη σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου.

Κύριο θέμα ήταν το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Η δούκισσα της Κορνουάλης διάβασε στους μαθητές από το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο το Κεφάλαιο 6 του βιβλίου (Το ταξίδι από την πλατφόρμα 9 και 3/4 ). Είναι η σκηνή που φεύγει ο Χάρι Πότερ για να πάει στη σχολή μάγων του Χόγκουαρτς. Ακολούθησε η ανάγνωση του ίδιου κεφαλαίου στα ελληνικά, από τη Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές οι οποίοι παρουσίασαν την αντίστοιχη θεατρική σκηνή. Στο τέλος εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα της δούκισσας στην οποία δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορμή για το συγκεκριμένο δρώμενο ήταν η ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

H Μονή Καισαριανής είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας και ιδρύθηκε μεταξύ 11ου και 12ου αιώνα στα ερείπια αρχαίου ναού, πιθανότατα της Δήμητρας. Πέριξ του ναού λειτουργούσε φιλοσοφική σχολή, η οποία διαλύθηκε με διάταγμα του Ιουστινιανού το 529 μ. Χ. Ο αρχαίος ναός μετατράπηκε σε χριστιανικό μοναστήρι ορθοδόξων τον 7ο αιώνα.

Ονομάζεται επίσης και Κριός Μονή (Μονή του Κριαριού), από τη μαρμάρινη κεφαλή κριαριού στην κρήνη στο ανατολικό τείχος της μονής. Το πιο γνωστό από τα μετόχια της μονής στην Αττική είναι μες στο κέντρο της Αθήνας, το μετόχι του Ηριδανού ή Μικρό Μοναστήρι, το πολύ γνωστό μας Μοναστηράκι.

Αποτελεί δημόσιο μνημείο από τις αρχές του 20ού αιώνα και σήμερα είναι επισκέψιμος, ιστορικά και αρχιτεκτονικά διατηρητέος, χώρος. Ο περιβάλλων χώρος, που ονομάζεται Αισθητικό Δάσος Καισαριανής, είναι διατηρητέο μνημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει και μια ιστορία που συνδέει τη δούκισσα της Κορνουάλης με τη Μονή Καισαριανής. Ο πατέρας του συζύγου της, Φίλιππος, είναι πρώτος εξάδελφος του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ. Η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, δηλαδή η θεία του Κάρολου, χρησιμοποιούσε ως ησυχαστήριο ένα κελί του μοναστηριού.

4454245 4454272 4454264

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  Και η μία και η άλλη κάνουν την \"κονιόρδου\".

 2. avatar ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ…

  Παει κι η Κονιορδου: βαρεσε μπιελες...

 3. avatar petmath

  χάλι ποτερ

 4. avatar criskalts

  Ελληνική μυθολογία γιατί δεν φρόντισε να διαβάσουν η Ελληνίδα(???) υπουργός;
  Χάρυ Πότερ; tinaftore?
  ΟΥΣΤ

 5. avatar Μα καλά κυρα-Κονιόρδου μ’ ,

  Χάρυ Πότερ διαβάσατε ??? Αγκάθα Κρίστι έπρεπε. !!!!

 6. avatar Ντ!νος

  Στα Εισόδια της Παναγίας διαβάζει χάρι κ@πότερ. Το κιλίμι το κουβαλά ακόμη στον ώμο ή θα το στρώσει στο σαλόνι;

 7. avatar Λυδία Κονιόρδου

  Μια λάμψη στο συριζαικό σκότος.
  Να μας είναι πάντα καλά.

 8. avatar ppbill

  Έχουμε ξεφύγει τελείως... Χάρι πόττερ στο μοναστήρι??? Μα τελείως λέμε...

  1. avatar σύγχρονα παραμύθια

   Ο Τζίζους πλέον είναι μπανάλ

 9. avatar Άρρωστος

  Δηλαδή το Χάρυ πότερ βρήκαν να διαβάσουν; Τόσα λογοτεχνικά αριστουργήματα έχουμε . Χάθηκε ο κόσμος να διαβάσουν το Μάικ το φασολάκη. Υπουργός πολιτισμού σου λέει μετά ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει