Τη λήψη μέτρων και για την πόλη του Πειραιά, αντίστοιχα με αυτά που προωθούνται για το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο των Αθηνών ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Ο σύλλογος απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρει ότι: «το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από Διεθνές Εμποροναυτιλιακό κέντρο με ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν, τείνει να μεταμορφωθεί σε μια πόλη, που καθημερινά υποβαθμίζεται, φθίνει και ερημώνει, οι κάτοικοι φεύγουν και ο πληθυσμός μειώνεται. Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν και οι εμπορικές επιχειρήσεις αναζητούν άλλες περιοχές μεταστέγασής τους.

Ο Πειραιάς μεταμορφώνεται, σε μία πόλη αστέγων, όπου μαστίζεται από το πρόβλημα των ναρκωτικών, σε ένα πολυπολιτισμικό κέντρο αλλοδαπών, με ιδιαίτερη ανάπτυξη στο παρεμπόριο και την παραοικονομία, σε μια πόλη υψηλής εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αλλά και σε μια πόλη ανέργων, καθώς η ανεργία σε τοπικό επίπεδο είναι πλέον πολύ υψηλή».

Ο σύλλογος ζητάει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα αντιστροφής του αρνητικού κλίματος, για να γίνει η πόλη βιώσιμη και φιλική προς όλους, να ανακάμψει και να καταστεί και πάλι Διεθνές Εμποροναυτιλιακό Κέντρο.