Συνάντηση με τους υπηρεσιακούς υπουργούς και με όλα τα κόμματα θα ζητήσει τις επόμενες ημέρες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο κλάδος, λόγω των συσσωρευμένων οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου.

Είναι ένα μείζον ζήτημα που αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη εννέα εκατομμυρίων Ελλήνων, γι’ αυτό θα πρέπει το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, να μπει στην πολιτική ατζέντα των εκλογών από όλα τα κόμματα, τονίζει ο κ. Αμπατζόγλου.

Το ερώτημα, όπως χαρακτηριστικά το θέτει, είναι «εάν θα εγκαταλείψουν τον Εθνικό Οργανισμό και θα καταρρεύσει, ή θα τον χρηματοδοτήσουν για να καλύπτει την υγεία του κόσμου».

Ο κ. Αμπατζόγλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι δημιουργήθηκε ένας Οργανισμός τεράστιος με την εμμονή συναρμόδιων υπουργών, χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα χρήματα, συμπεριλαμβάνοντας Ταμεία με ελλείμματα, για να παρέχει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε εκατομμύρια κόσμο, νοσοκομεία και κλινικές.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι οι φαρμακοποιοί «δεν κάνουν πίσω». Στις 23 Μαΐου αρχίζει η αναστολή χορήγησης φάρμακων στον ΕΟΠΥΥ και συγχρόνως, για την πρώτη ημέρα, προκείμενου να αναδειχθεί το πρόβλημα, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.