Για τους σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας από παραβιάσεις μετρητών όχι μόνο για τους παρανομούντες αλλά και για τους ανυποψίαστους πολίτες προειδοποιεί ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν συνεργεία και τεχνικοί σε μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ειδικά, μετά από εκτέλεση εντολής διακοπής από την Εταιρία, λόγω χρέους, καθώς και ρευματοκλοπών σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι παραβιάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά, ενώ προσθέτει ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.

«Πέραν αυτού – και πιο σημαντικό – είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και πρωτίστως τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα και τηρώντας τις υποχρεώσεις του», καταλήγει η εταιρεία.