Σε μαζική συμμετοχή καλούν τα συνδικάτα τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αύριο σε όλη την Ελλάδα.

«Η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και οι συγκεντρώσεις αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση», επισημαίνουν τα συνδικάτα ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού να δεσμευτούν για αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή τους, αύριο στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά.

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Δεμένα θα παραμείνουν αύριο τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι μηχανικοί του εμπορικού ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), τα κατώτερα πληρώματα μηχανής («Ο Στέφενσων»), οι μάγειροι και οι ναύτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Αν και η ΠΝΟ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (08.00 – 12.00) για την εργατική Πρωτομαγιά, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη παμπειραϊκή απεργία από σήμερα τα μεσάνυχτα μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα. Η απεργία αφορά μόνο τον Πειραιά.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Οι συρμοί του μετρό θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία δεν θα εργαστούν από την έναρξη της βάρδιας ως τις 7.30 και από τις 10.00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.00 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα σωματεία των εργαζομένων στα υπόλοιπα Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τις κινητοποιήσεις τους.