Ηλικιωμένη έχασε το σπίτι της από πυρκαγιά

Το γάβγισμα του σκύλου και μία γειτόνισσα της έσωσαν τη ζωή


ΕΛΛΑΔΑ
13:00
21/03/2018
Ηλικιωμένη έχασε το σπίτι της από πυρκαγιά
loading

Η παρατηρητικότητα της γειτόνισσάς της, ήταν αυτή που έσωσε από βέβαιο θάνατο μια 90χρονη γυναίκα από την Ηράκλεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, από την φωτιά που ξέσπασε και έκαψε ολοσχερώς το σπίτι της.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Την προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρα, έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ Πύργου, αλλά οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά στο σπίτι ξεκίνησε από το καντηλάκι που άναβε κάθε βράδυ η ηλικιωμένη γυναίκα.

Τα γαβγίσματα του σκύλου, ήταν αυτά που έκαναν τη γειτόνισσα της ηλικιωμένης να κοιτάξει έξω από το παράθυρο για να διαπιστώσει έντρομη ότι το γειτονικό σπίτι είχε παραδοθεί στις φλόγες. Και ήταν αυτή που απομάκρυνε την ηλικιωμένη γυναίκα από το φλεγόμενο σπίτι, η οποία προσπαθούσε -μάταια- να σβήσει τη φωτιά ρίχνοντας νερό με ένα μικρό κουβά.

ηρακλεια

Στο σημείο έφτασε αμέσως ο Υποδιοικητής της Π.Υ Πύργου Κώστας Κατσαριώτης, ο οποίος ζει στην Ηράκλεια και υπό τις οδηγίες του εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στην οποία συμμετείχαν 4 οχήματα (σ.σ 3 από το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και 1 από την Π.Υ Πύργου) και 10 άντρες στο σύνολο. Η φωτιά περιορίστηκε στο σπίτι, που καταστράφηκε ολοσχερώς, και δεν κινδύνευσαν πολίτες ή γειτονικές κατοικίες.

Στο σημείο, αν και περασμένα μεσάνυχτα, συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι του χωριού αλλά και συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία ουσιαστικά έχασε όλος το βιός της και ανέλαβαν την φροντίδα της.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει