Καταργείται το κριτήριο της εντοπιότητας για προσλήψεις

Παύει η δυσμενής μεταχείριση πολιτών κρατών της ΕΕ, σύμφωνα με τον Συνήγορο


ΕΛΛΑΔΑ
7:17
26/04/2012
Καταργείται το κριτήριο της εντοπιότητας για προσλήψεις
1
loading

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς παύει πλέον η δυσμενής μεταχείριση πολιτών άλλων κρατών της ΕΕ, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζει θετικό βήμα την κατάργηση της εντοπιότητας, που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι κινείται στην κατεύθυνση όσων είχε διαπιστώσει σε ειδική έκθεσή του ήδη από το 2009, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι με τη νέα ρύθμιση γίνεται πιο ορθολογικό το σύστημα προσλήψεων και προσαρμόζεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση:

α) Καταργείται η προσαύξηση της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εάν είναι δημότες Δήμων που ανήκουν σε παραμεθόριες περιοχές ή δημότες Δήμων με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Η κατάργηση της προσαύξησης δεν αφορά μόνο τους δημότες αλλά όλους τους μόνιμους κατοίκους. Συνεπώς, οι πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, εφόσον βέβαια πληρούν και τις άλλες προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς να υφίστανται διακριτική μεταχείριση λόγω της ιθαγένειάς τους.

β) Επίσης, στις διαδικασίες πρόσληψης βάσει προτεραιότητας καταργείται η προσαύξηση των 150 μορίων, για τους υποψηφίους που είναι δημότες του Δήμου που τις διενεργεί. Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της διάταξης, την προσαύξηση λαμβάνουν μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι (και όχι αποκλειστικά οι δημότες) των Δήμων παραμεθόριων περιοχών και Δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mathitis93

    Ο μόνος λόγος που η προδοτική κυβέρνηση έκανε αυτή την απορρύθμιση είναι ότι σε όποιο έργο τυχόν γίνει, π.χ. νέες μονάδες ΔΕΗ αε ή η άντληση πετρελαίων κλπ, δεν θα υποχρεούται να προσλάβει ντόπιο πληθυσμό των πέριξ δήμων, αλλά θα μπορούν να παίρνουν τον πακιστανό τον αφγανό ή οποιονδήποτε άλλον με μηνιάτικο 200 ευρώ, ώστε να αυξηθεί η ανεργία και να πιεστεί προς τα κάτω το μεροκάματο των Ελλήνων εργαζομένων.
    Και η αριστερά υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες, για να αυξηθεί η ανεργία και να χειροτερεύσει το επίπεδο της ζωής μας, ελπίζοντας ότι έτσι θα αρπάξει ψηφουλίνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει