Συγκέντρωση στην πύλη του θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής, «Αγία Βάρβαρα», πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, μαζί με τα μέλη του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την ΠΟΕΔΗΝ.

Η διαμαρτυρία αφορά την ανάδειξη των «τρομακτικών», όπως τα χαρακτηρίζουν, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην περίθαλψη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 12:00.

«”Μπορούμε να βρούμε σαν λαός λύσεις και από το τίποτα”, είχε πει το 2015 η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, φέρνοντας για παράδειγμα τα γεμιστά. Τι είναι τα γεμιστά, λίγες ντομάτες, λίγο ρύζι και να ένα ωραίο φαγητό… Κάπως έτσι, κόβοντας από εδώ και δίνοντας από εκεί η λύση θα βρεθεί είχε διευκρινίσει τότε η κα Φωτίου», αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή τους, ενώ στη διαμαρτυρία τους είχαν… επιστρατεύσει και ένα ταψί γεμιστά, ένα μπολ με ελιές και φέτα.

Το πανό που ανάρτησαν γράφει: «Με ντομάτες γεμιστές δεν φτιάχνει η πρόνοια. Χρειάζεται άμεσα προσωπικό και κονδύλι». Στο πανό υπάρχει και φωτογραφία της κ. Φωτίου να κρατά ένα ταψί γεμιστά.

Τα προβλήματα στην «Αγία Βαρβάρα» έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, μετά από καταγγελία γονέων για «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά και τη μεταφορά τους σε άλλες δομές, τις οποίες χαρακτηρίζουν ακατάλληλες, «με κίνδυνο για την ίδια τη ζωή τους», όπως καταγγέλλουν.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

3tnzstt9

sbrwp49g 5vtiugx5 5c6mzbb3 cw1j1u3aΦωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος