Δεμένα στα λιμάνια έμειναν κάποια πλοία, ενώ προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Νοτιοανατολικά Αιγαίο και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι σε ΝΑ Αιγαίο, Ικάριο και Καρπάθιο Πέλαγος, θάλασσα Σάμου – Ρόδου – Καστελλόριζου, Ανατολικό – ΝΑ Κρητικό και Ιεράπετρα.

Επίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα,  το απόγευμα δεν πραγματοποιήθηκε από τον Πειραιά το προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΒLUE STAR ΠΑΡΟΣ στις 5:30 για Σύρο Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολα, αλλά και του ΒLUE STAR 1 στις 7 για Θήρα, Κω, Ρόδο.

Παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα το δρομολόγιο του πλοίου «Πρέβελη» από Πειραιά για Θήρα, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο. Πάντως, τα βραδινά δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη γίνονται κανονικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία και λιμεναρχεία.